![]() |
Kekikli Kuzu Kavurma
MALZEMELER
1 kilogram kuzu kuşbaşı 5 adet sivri biber 2 adet domates 3 adet soğan 8 dal maydanoz 1,5 çay bardağı sıvıyağ 1 bardak sıcak su 4 tatlı kaşığı kekik HAZIRLANIŞI Tencereye sıvıyağı alın, kuzu etini renk alana kadar kavurun. Üzerine halka halka doğradığınız soğanları ekleyin ve beş dakika daha kavurun. İrice doğradığınız sivri biber ve bir bardak sıcak suyu ekleyin. Kavurmanızı; tencerenin kapağı kapalı olarak, kısık ateşte 20 dakika kadar pişirin. Üzerine küp küp doğradığınız domatesi, ince ince kıydığınız maydanozu ekleyin ve domates suyunu çekene kadar pişirin. Kuzu kavurmanızı ocaktan almadan önce kekiği ekleyin ve kavurmanızı dumanı tüterken iyice karıştırın. Yemeğinizi sıcak servis edin. |
Cevap : Kekikli Kuzu Kavurma
ay ya bırılerı yapsada bizde yesekkkkk hıc fena olmaz yanı :)
sagol paylaşım ıcın |
Cevap : Kekikli Kuzu Kavurma
Ellerinize sağlık Sevgili Şengül, Kuzu eti zaten başlı başına harikadır ve kekikle birlikte harika ötesi olur, ben yapıyorum herkesede tavsiye ediyorum. Emeğinize sağlık Şengül hn.....:sm_sleep:
|
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.