![]() |
Ozansu Köyü Merkez Bayburt
ozansu köyü bilgileri - ozansu köyü resimleri - ozansu köyü tanıtım
Ozansu, Bayburt ilinin Merkez ilçesine bağlı bir köydür. Tarihi Köyün adınereden geldi ozunlarımızdan celali baba buköylü olduğuiçin birde suyu bololduğuiçin ozansu ismi konulmuştur. Kültür yemekleri galacoş,arabistan,çaşır,gendim e pilavı,herse,pancar lahanası,eşki kelem lahanası,ekmek ıslatması tel helvası kavurma biryan kebabaı Coğrafya Bayburt merkezine 36 km uzaklıktadır. köyün iklimi tipik bozkır iklimidir Nüfus Yıllara göre köy nüfus verileri 2007 2000 360 1997 377 Ekonomi Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Muhtarlık Yerleşim yerinin köy tüzel kişiliği alması ile birlikte köyün tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadır. Altyapı bilgileri Köyde ilköğretim okulu vardır. Köyün hem içme suyu şebekesi hem kanalizasyon şebekesi vardır. Ptt şubesi ve ptt acentesi yoktur. Sağlık ocağı vardır ancak sağlık evi yoktur. Köye ayrıca ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır. kaynak yerel net vikipedi özgür ansiklopedi köyünüze ait bilgi ve resimleri bu konu altında paylaşabilirsiniz |