![]() |
Allah’İ Unuttular,Allah ‘Da C.C Onları Unuttu
Allah’ı Unuttular,Allah ‘da c.c onları unuttu Mevlâ Teâlâ’dan yardım istemekte Yüce Allah’ı unutmamak vardır.Unutmamak meselesi var ya çok büyük meseledir. Şu Ayet-i Kerime’de Mevlâ Teâlâ Hazretleri kendisini unutanlar için: “Allah’ı unuttular.Allah ‘da c.c onları unuttu” Buyuruyor. (Tevbe Suresi :67 ) bir şey ki Mevlâ’nın bizi unutmasına sebep oluyor,ondan daha kötü bir şey yoktur. Mevlâ Teâlâ’nın bizi unutması,Rahmetinden ve fazl-ı kereminden taksim ederken bizi mahrum etmesi ,bize vermemesi demektir.İşte Allah’ı unutmamanın ilacı ise bu ayet-i kerime de buyurduğu üzere: “Beni zikredin bende sizi zikredeyim.” (bakara Suresi:152 ) ayet-i celilesidir. Her ibadette,her işte huzur-i kalp lazımdır.Kimden yardım istediğini,kimi zikrettiğini,kime şükrettiğini,kimin için kıyamda durduğunu,kime eğildiğini,kime secde ettiğini bilmek lazımdır.Mevlâ Teâlâ Hazretleri : “ beni hatırlamak için namaz kıl.” (Taha suresi:14 ) buyuruyor her ibadette böyledir. ''Şu zamanda şehvetin adını aşk koymuşlar.Eğer şehvetin adı aşk olsaydı eşekler aşıkların şahı olurdu.'' Hz.Mevlana(k.s.a) |