![]() |
Ayetlerin Dili
ayetlerin dili
BİSMİLLAHİRRAHMANİRRAHİM.. Rabbimiz! Bize dünyada da güzellik ver, ahi rette de güzellik ver. Bizi ateş azabından koru. Bakara (Sığır) Suresi 250 - Rabbimiz! Üzerimize sabır yağdır. Ayaklarımızı yere sağlam bastır ve inkârcılara karşı bize yardım et. Bakara (Sığır) Suresi 16 - Rabbimiz! Şüphesiz biz inandık, günahlarımızı bağışla, ateş azabından koru bizi. Ali İmran (İmran Ailesi) Suresi 147 - Rabbimiz! Günahlarımızı ve taşkınlıklarımızı bağışla, ayaklarımızı sağlam bastır ve inkârcılar topluluğuna karşı bize yardım et. Ali İmran (İmran Ailesi) Suresi 126 - Rabbimiz! Üzerimize sabır yağdır. Canımızı teslim olanlar olarak al. Araf (Orta Yer) Suresi 155 - Sen bizim dostumuzsun. Öyleyse bizi bağışla, bize şefkat göster, sen bağışlayanların en hayırlısısın. 156 - Bize hem bu dünyada, hem de ahi rette güzellik yaz. Şüphesiz ki biz sana yöneldik. Araf (Orta Yer) Suresi 85 - Biz yalnız Allah'a dayandık. Rabbimiz! Bizi zulüm eden bir toplum için bir fitne yapma. 86 - Ve rahmetinle bizi inkârcılar topluluğundan kurtar. Yunus (Yunus) Suresi 47 - Rabbim! Bilgim olmayan şeyi Senden istemekten Sana sığınırım. Ve eğer beni bağışlamazsan ve bana şefkat göstermezsen kaybedenlerden olurum. Hud (Hud) Suresi 38 - Rabbimiz! Şüphesiz Sen, bizim gizlediğimizi de, açıkladığımızı da bilirsin. Yeryüzünde ve gökyüzünde hiçbir şey Allah'a gizli kalmaz. İbrahim (İbrahim) Suresi 40 - Rabbim! Benim namazı özenle yerine getiren biri olmamı sağla. Soyum dan olanların da. Rabbimiz! Duamı kabul et. 41 - Rabbimiz! Hesabın görüleceği gün, beni, anne-babamı ve inananları bağışla. İbrahim (İbrahim) Suresi 80 - Rabbim! Beni gireceğim yere dürüstlükle sok, çıkacağım yerden dürüstlükle çıkar. Ve bana katından yardımcı bir güç ver. İsra (Gece Yürüyüşü) Suresi 10 - Rabbimiz! Katından bize rahmet ver ve bize bir kurtuluş yolu göster. Kehf (Mağara) Suresi 25 - Rabbim! Göğsümü açıp genişlet. 26 - İşimi kolaylaştır. 27 - Dilimdeki düğümü çöz 28 - Ki söyleyeceklerimi kavrasınlar. Taha (Taha) Suresi 89 - Rabbimiz! Beni yapayalnız bırakma. Sen mirasçıların en hayırlısısın. Enbiya (Peygamberler) Suresi 97 - Rabbimiz! Şeytanların kışkırtmalarından Sana sığınırım. 98 - Ve onların benim yanımda bulunmalarından da Sana sığınırım, Rabbim. Muminun (İnananlar) Suresi 109 - Rabbimiz! İnandık, bizi affet, bize merhamet et, sen şefkat gösterenlerin en hayırlısısın. Muminun (İnananlar) Suresi 65 - Rabbimiz! Cehennem cezasını bizden uzak tut. Gerçekten de onun azabı inatçı ve yapışkandır. 66 - Şüphesiz o kötü bir durak yeridir ve kötü bir konaklama yeridir. Furkan (Ayırıcı) Suresi 74 - Rabbimiz! Eşlerimizi ve çocuklarımızı mutluluk kaynağı olarak bize armağan et ve bizi, sakınanlara önder kıl. Furkan (Ayırıcı) Suresi 83 - Rabbim ! Bana bilgelik ver ve beni iyilerin arasına kat. 84 - Sonradan geleceklerin dilinde doğrulukla anılmamı sağla. 85 - Beni nimetlerle donatılmış cennetin mirasçılarından yap. Şuara (Şairler) Suresi 24 - Rabbim! Gerçekten de bana vereceğin her hayra muhtacım. Kasas (Tarihi vakalar) Suresi 30 - Rabbim ! Şu bozguncular topluluğuna karşı bana yardım et. Ankebut (Dişi Örümcek) Suresi 100 - Rabbim bana iyi birini bağışla. Saffat (Saf Tutanlar) Suresi 10 - Rabbimiz ! Bizi ve bizden önce inanmış olan kardeşlerimizi affet ve kalplerimizde inananlara karşı bir kin bırakma. Rabbimiz sen Esirgeyensin, Şefkatlisin. Haşr (Toplanma) Suresi 4 - Rabbimiz ! Biz Sana dayanıyoruz ve Sana yöneliyoruz. Dönüş Sana'dır. 5 - Rabbimiz ! Bizi inkarcılar için bir fitne aracı yapma, bizi affet. Rabbimiz ! Sen Üstünsün, Bilgesin. Mümtehine (Sorgulanan) Suresi 8 - Rabbimiz ! Bizim ışığımızı tamamla ve bizi affet. Sen her şeye gücü yetensin. Tahrim (Yasaklama) Suresi |