ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Mercimek Mantısı (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=397008)

Prof. Dr. Sinsi 08-05-2012 06:13 AM

Mercimek Mantısı
 
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
Malzemeler
500 gr un
Yarım su bardağı yeşil mercimek
2 orta boy soğan
tuz, karabiber
6-7 diş sarımsak
50gr tereyağı
Hazırlanışı
Kulak memesi yumuşaklığında hamur yoğrulur ve açılabilecek bezelere ayrılır. Her bir bezeyi açıp küçük karelere kesilir, iç harcını koyup karşılıklı uçları birleştirilerek yağlanmış fırın tepsisine dizilir. 20 dereceli fırında üzeri hafif kızarana kadar pişirilir. Pişirilen mantıların üzerine mercimeğin suyu ilave edip üzerini kapatın ve ocak üzerinde çevire çevire pişirin suyunu çektikçe (mantıların yumuşaklığına göre) sıcak su ilave edin ve tamamen suyunu çekmesini sağlayın üzerine sosunu döküp servis edin..
İç harcının hazırlanması
Mercimeği iyice yıkayın içerisine soğanı ince ince kıyın üzerini 4-5 parmak geçecek şekilde su koyup haşlanmaya bırakın.Haşlanan mercimeğin suyunu süzün ve tuz ile karabiber ekleyin..(suyunu da pişirmek için kullanın)
Sosunun hazırlanması
Tereyağını kızartın dövükmüş sarımsakları da tereyağına ekleyip 1-2 soteledikten sonra mantının üzerine ilave edin..
Afiyet olsun..


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.