ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Kebap, Köfte & Et Yemekleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=685)
-   -   Çökertme Kebabı Malzemeleri (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=396991)

Prof. Dr. Sinsi 08-05-2012 06:15 AM

Çökertme Kebabı Malzemeleri
 
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

Çökertme kebabı malzemeleri
  • 1 kg patates
  • 600 gr biftek
  • 2 soğan
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Kırmızı pul biber
  • Kekik
Kızartmak için
  • Ayçiçek yağı
  • Sos için
  • 3 domates
  • 1 su bardağı domates püresi
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Üzeri için
  • Sarımsaklı yoğurt
  • Maydanoz
Çökertme kebabı: İftar sofralarınız için ana yemek olarak sunumu şık, lezzeti bol, doyurucu bir tarif olan Çökertme Kebabı’nı seçtik.

Patateslerin kabuklarını soyup kibrit çöpü kalınlığında doğrayın ve tuzlu suda 30 dakika bekletin. Suyunu döküp patatesleri iyice kurulayın ve kızgın yağda kızartın. Kağıt havlu üzerine alın. Soğanı piyazlık doğrayıp zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun.

Etleri şerit halinde kesin ve soğanlara ekleyin. Kısık ateşte kapağı kapalı olarak etler yumuşayıncaya kadar pişirin. Tuz, karabiber, kimyon, kekik ve pul biber ekleyin. Sos için, domatesleri rendeleyip zeytinyağında kavurun. Domates püresini ekleyip kısık ateşte 10 dakika pişirin. Tuz ve karabiber ile tatlandırın. Servis tabağına patatesleri yayın. Üzerine etleri yerleştirip sarımsaklı yoğurt gezdirin. Sos ekleyin ve maydanoz ile süsleyerek servis yapın. Çökertme kebabı artık hazır, afiyet olsun.



Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.