ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Tatlı (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=687)
-   -   Çikolata Soslu Etimek Tatlisi ( Hafif Ve Kolay Bir Tarif) (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=396968)

Prof. Dr. Sinsi 08-05-2012 06:19 AM

Çikolata Soslu Etimek Tatlisi ( Hafif Ve Kolay Bir Tarif)
 
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

Çikolata soslu etimek tatlisi ( irmikli olan)

Malzemeler;

Muhallebisi için:

1 kg.süt
1 bardak toz şeker
1 bardak irmik
1 paket vanilya

Tüm malzeme karıştırılır, kaynayana dek pişirilir, kaynadıktan sonra muhallebimiz kısık ateşte 5 dk.daha pişirilir. 10 dk.kadar bekletilir ılıtılır.

1 paket tuzsuz etimek

Şerbeti için:

2 bardak su
1,5 bardak toz şeker

Etimekler borcama dizilir.Su ve Şeker bir tencerede kaynatılır.5 dk.kaynayan su ve şeker bekletilir. Ve etimeklerin üzerine kepçe yardımıyla dökülür iyice ıslatılır. Biraz zaman geçtikçe etimekler şişer yayılır.5 dk.beklenir.Bunun için büyük borcam tepsi kullandım. Su ve şekeri kaynattığım tencerede ise irmikli muhallebiyi yaptım...

Daha sonra 10 dk.ılınan irmikli muhallebimizi etimeklerimizin üzerine yayıyoruz...

Üzeri İçin;

2,5 subardağı süt

1 paket çikolatalı sos

Sos paketin arkasındaki tarife göre hazırlanır ve irmikli muhallebinin üzerine dökülür. İyice üzeri düzeltilir.Ve Buzdolabında 2 saat kadar dinlendirilir.Sonra tatlımız arzuya göre ceviz, fındık, antep fıstığı yada hindistan cevizi ile süslenebilir...

Alıntıdır.

Afiyet şifa Olsun inşa
........


http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg


MALZEMELER( irmiksiz olanı)

Alt katman için;

1 paket etimek
2 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su

Muhallebisi için;

1/2 paket margarin
3 türk kahvesi fincanı un
8 yemek kaşığı şeker
1 kilo süt
vanilya
damla sakızı

Üzeri için;

Dr. Oetker çikolatalı sos

YAPILIŞI

Şekerin 2 yemek kaşığı kadarı, susuz olarak bir tavada ağdalaştırılır. Ayrı bir tencerede kalan şeker iki su bardağı su ile eriyene kadar kaynatılır. Önceden ağdalaştırdığımız şeker de buna ilave edilip eriyene kadar karıştırılır. Bu şekerli su, dikdörtgen borcama tek kat olarak dizdiğimiz etimeklerin üzerine dökülür.
Un, eritilmiş margarinin içinde kavrulur. Şeker, süt, vanilya ve damlasakızı da ilave edilerek muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirilir. Ateşten alınıp yarım saat mikserle çırpılır. Sonra muhallebi, etimeklerin üzerine dökülür. Hazır çikolatalı sos, kendi paketinin üzerindeki tarife göre hazırlanıp muhallebinin üzerine dökülür. Tatlı soğuk olarak servis edilir.

Alıntıdır.

Afiyet şifa olsun inşa




Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.