ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Tatlı (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=687)
-   -   Gazete Tatlısı (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=396962)

Prof. Dr. Sinsi 08-05-2012 06:20 AM

Gazete Tatlısı
 
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg


MALZEMELER
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1,5 su bardağı süt
  • 1 yumurta
  • 1 kabatma tozu
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 4-4,5 bardak un
ŞERBETİ İÇİN
  • 5 su bardağı su
    6 su bardağı şeker

    bir kaç damla limon suyu
  • Şerbeti 10 dk. kaynatıp limon suyunu katın ve ocaktan alın.
DİĞER MALZEME
  • 1 paket nişasta

    Bir miktar un (açmak için)

    250 gr. ceviz
  • 250 gr. margarin veya tereyağ
YAPILIŞI
  • En üstteki malzeme ile yumuşak bir hamur yapıp 10 dk. kadar dinlendirin.

    Hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler yapın.
  • Nişastayı aynı miktarda un ile karıştırıp.Bununla bezeleri mümkün olduğu kadar açın.(parşömen kağıdı gibi olması gerekiyor)
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
  • Açtığınız hamuru gevşek bir şekilde oklavaya dolayıp, iki yandan ortaya doğru aşağıdaki gibi büzün.
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
  • Büzdüğünüz yufkayı kağıt üzerine bir elinizle ucundan tutarak açın.Bu arada büzgüleri bozmamaya dikkat edin.
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
  • Yufkayı bu şekilde biraz kuruması için 5-10 dk. bekletin.
  • Kenarlarını bıçak ile kesip düzeltin ve çıkan parçalarıda hamurun üzerine koyup cevizini serpin.
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
  • Yufkayı kağıdın iki ucundan tutup ortaya doğru kademe kademe katlayın.Bu işlemi karşılıklı iki taraftan ortaya doğru yapacaksınız.
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
  • Rulo şekline getirdiğiniz yufkayı 4 cm. kadar uzunlukta kesin.
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
  • Aşağıda gördüğünüz şekilde tepsiye sıralayıp bir gün bu şekilde bekletin.
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
  • Ertesi gün baklavanızın üzerine 1 paket mergarin veya tereyağ margarin karışımını döküp 180 dercede ağır ağır kızarana kadar pişirin.
  • Şerbeti ılık hale gelince tatlınızın üzerine dökün.Burada unutmamanız gereken her ikisininde ılık olmasıdır.
  • Bu ölçü ile yapılan hamurdan bir büyük birde yukarıda gördüğünüz gibi küçük bir tepsi çıkıyor.Tabiki yufkaları yeteri kadar büyük açmak şartı ile...
  • AFİYET OLSUN


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.