![]() |
Laz Böreği
Tatlılar Laz Böreği
Hazırlama süresi: 25 DAKİKA Pişirme süresi: 50 - 55 DAKİKA (Karadeniz yöresine ait bir tatlı) 4 kişilik 474 Kalori MALZEMELER Muhallebi malzemesi için: 1,5 bardak un 1 kilogram süt 3 adet yumurta 1/2 paket margarin 3 bardak şeker 1 fincan yoğurt 1 paket vanilya Yufka malzemesi için: 1/2 kilogram un 2 adet yumurta 1 tatlı kaşığı limon suyu 1/2 fincan sıvıyağı HAZIRLANIŞI Muhallebinin yapılışı: Muhallebi malzemelerini; yani sütü, şekeri, unu, yumurtayı ve margarini karıştırarak 20-25 dakika pişirin. Pişirdikten sonra hemen, içine vanilya ile bir fincan yoğurdu katın ve hızlı hızlı karıştırın. Muhallebinizi soğumaya bırakın... Yarım kilogramlık hamuru; iki yumurta, bir tatlı kaşığı limon suyu ve yarım fincan sıvıyağla birlikte iyice yoğurun. Yoğurduktan sonra hamurunuzu yarım saat dinlendirin. Daha sonra hamurunuzu, baklava yufkası gibi açın. Yufkayı 8 cm genişliğinde uzun şeritler halinde kesin. Hazırladığınız muhallebiyi kesilen şeritlere koyun ve muska şeklinde katlayarak kapatın. Hazırladığınız laz böreklerini yağlanmış tepsiye dizin, üstlerine biraz sıvıyağ gezdirin. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 25- 30 dakika pişirin. Afiyet Olsun |
Cevap : Laz Böreği
güzel görünüyor denemek lazım:)
teşekkürler sevgili şengül. |
Cevap : Laz Böreği
Denemek lazım dii mii ,çok güzel tadı vardır eminim...tşkrr:56:58
|
Cevap : Laz Böreği
Kesinlikle denemeniz lazım bence çok güzel bir tatlı. Canım çekti şimdi ya:Pp
|
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.