![]() |
Antep Mutfağından Alinazik
MALZEMELERE
1 kg patlıcan 400 gr zırhlanmış kuzu eti 500 gr süzülmüş yoğurt 100gr tereyağı 3 parça sarımsak (isteğe göre) HAZIRLANIŞI közlenmiş patlıcanların kabukları soyulur, ince ince kıyılır, süzülmüş yoğurdumuzun içine ezilmiş sarımsaklarda konularak kısık ateşte karıştırılarak ılıman bir hale getirilir. Diğer tarafta kıymamızı tereyağıyla birlikte pişirilir. ılıman haldeki yoğurdu kıyılmış patlıcanla birlikte karıştırılarak harmanlanmış hale getirilir ve servis tabağına konulur,tereyağlı kıymayı üzerine dökerek servise sunulur. Afiyet Olsun ;) |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.