![]() |
Karı-Kocanın Birbirine Karşı Görevleri
- Her şeyden önce karı ile koca arasında karşılıklı sevgi olmalı, - Koca, ailesinin yiyecek, giyecek ve diğer ihtiyaçlarını karşılamak için çalışmalı, kazancı helâl olmalı, - Koca, ailesinin dini ve ahlâki vazifelerini yapmasında yardımcı olmalı, eksiklerini öğretmeye çalışmalı, - Erkek, hanımına karşı nazik ve yumuşak davranmalı, kaba ve kırıcı olmamalı, Bu konuda Sevgili Peygamberimiz şöyle buyuruyor: «Mü'minlerin iman yönünden en mükemmeli ahlâkça en güzel olanlarıdır. Sizin en hayırlınız kadınlara karşı en iyi davrananınızdır.» - Kadın, kocasına sevgi ve saygı ile bağlanmalı, ev idaresinde ve çocukların terbiyesinde kocasına yardımcı olmalı, - Kadın, tutumlu olmalı, kocasının kazandıklarını israf etmemeli ve evine sahip çıkmalı, - Kadın, evine, yuvasına bağlı olmalı, namusunu titizlikle korumalıdır, Peygamber Efendimiz buyuruyor ki: «Kadın, beş vakit namazını kılar, Ramazan orucunu tutar, namusunu korur ve kocasına itaat ederse, kendisine: 'Hangi kapısından istersen cennete gir denilir.» Herhangi bir kadın, kocası kendisinden razı olduğu halde ölürse cennete girer.» kaynak:diyanet yayınları |
Allah razı olsun.çok güzel anlatmışsınız mutlu bir aile nasıl olmalı diye.birde ben birkaç bir şey ilave edeyim.bence ailede kadın nasılki önemli ise,erkekte çok önemli.aslında ikisi bir bütün yani bir elmanın iki aynı yarısı olmalı.yazdıklarınıza uyabilsek sorunların çoğu hallonur.erkek vazifesini tam yapmalı,kadında güler yüz ve tebessüm içinde olmalı.kadın nekadar cahilde olsa erkek yani eşi hanımını güzel ve doğru olana yönlendirir.kadın eğilimlidir yapı itibariyle.fakat tersine bir durumda aynı sonuç alınamaz.erkek yapı itibariyle farklıdır.asıl burda iş biz anne babalara çok iş düşüyor çocularımızı dini terbiye altında sünnet ve farzlara uygun bir biçimde çocuklarımızı yetiştirirsek.ilerdeki hayatlarında bu tür problemle karşılaşmazlar diye düşünüyorum.konuyu dağıttım kusura bakmayın.ALLHA EMANET OLUN |
Allah razı olsun.çok güzel anlatmışsınız mutlu bir aile nasıl olmalı diye.birde ben birkaç bir şey ilave edeyim.bence ailede kadın nasılki önemli ise,erkekte çok önemli.aslında ikisi bir bütün yani bir elmanın iki aynı yarısı olmalı.yazdıklarınıza uyabilsek sorunların çoğu hallonur.erkek vazifesini tam yapmalı,kadında güler yüz ve tebessüm içinde olmalı.kadın nekadar cahilde olsa erkek yani eşi hanımını güzel ve doğru olana yönlendirir.kadın eğilimlidir yapı itibariyle.fakat tersine bir durumda aynı sonuç alınamaz.erkek yapı itibariyle farklıdır.asıl burda iş biz anne babalara çok iş düşüyor çocularımızı dini terbiye altında sünnet ve farzlara uygun bir biçimde çocuklarımızı yetiştirirsek.ilerdeki hayatlarında bu tür problemle karşılaşmazlar diye düşünüyorum.konuyu dağıttım kusura bakmayın.ALLHA EMANET OLUN |