![]() |
İçimdeki Deprem... Ayıplar Büyük...
Bu sabah, arkadaşımın gönderdiği paketi almak için postaneye gittim. Pazartesi olması nedeniyle yoğun bir kalabalık vardı.
Sırada beklerken kargo bölümünün camekanına yapıştırılmış ilanı gördüm. İlanda, Van deprem bölgesi için, yardımların nasıl yapılacağının ayrıntılı açıklaması yazılıydı.. PTT bu işlemleri ücretsiz yapacağınıda altına not düşmüş.. İlanda dikkatimi çeken bir not daha vardı. ''VAN VALİLİĞİ KULLANILMIŞ EŞYA KABUL ETMEMEKTEDİR'' Milletçe duyarlılığımızı, yardım severliliğimizi, yeterince ispat ettik diye düşünüyorum.. Evet kayıp büyük,acılar büyük,fakat bir deprem ülkesinde yaşadığımızı bilerek önlem almayan devletimizin ayıbı dahada BÜYÜK.. Aldığı üç kuruş maaşla, değil deprem bölgesindeki insanlara yeni eşyalar almak, kendi çocuklarına bile yeni bir kıyafet alamayan,işçinin memurun derdi BÜYÜK.. Afetler birkaç yılda bir yaşanırken,her gün verdiğimiz şehitlerimizin acısı, korkuyla bekleyen asker ailelerinin içindeki yangın BÜYÜK.. Şehitlerimiz ve onların aileleri için aynı duyarlılığı göstermeyen milletimizin ayıbıda BÜYÜK.. Ülkemin en önemli günü olan, Cumhuriyet bayramı resmi kutlamalarını kaldıran bir devletin vatandaşı olmanın, içimdeki utancı BÜYÜK.. Ülkenin yaşadığı sıkıntılı dönemleri fırsat bilip,pervasızca bildiklerini okumaya devam eden,bütün konuşulanlara tepkilere kulağını tıkayan milletsiz devletin, önümüzde yaşatacakları yeni darbelerin hazırlığı BÜYÜK.. Van valiliğinin yazdığı bir yazının sebep olduğu,yüreğimde açtığı isyan çok BÜYÜK.. |