ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Mantı Nasıl Yapılır? (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=391962)

Prof. Dr. Sinsi 08-04-2012 03:16 AM

Mantı Nasıl Yapılır?
 






Malzemeler(4 kişilik)
  • Hamuru için:
  • 3 su bardağı un
  • 1 adet yumurta
  • 1 kahve fincanı su
  • 1 cay kaşığı tuz
  • İçi için:
  • 250-300 gr kıyma
  • 1 adet ince kıyılmış soğan
  • 4-5 dal maydanoz, ince ince kesilmiş
  • tuz, karabiber
  • Üzeri için:
  • 1/2 kg yogurt
  • 5 yemek kaşığı sıvıyağ (ya da tereyağı)
  • 1 çay kaşığıi pul biber
  • 1 çay kaşığı nane
  • Sarımsak
Haşlamak icin: 8 bardak su, 2 çay kaşığı tuz


Yapılışı:
  • 1) Tencereye un elenir, ortasi açılır, kalan malzemeler eklenir. Sıkıca bir hamur elde edilir. Yumuşak olursa kolay açamazsınız. Üstü kapalı olarak 20-30 dakika dinlenmeye bırakılır.
  • 2) Kıymaya ince doğranmış soğan, maydanoz, tuz ve karabiber eklenir, yoğurulur.
  • 3) Hamur 3 parçaya ayrılır, unlanarak çok ince olmayacak şekilde açılır. 1.5 cm kalınlığında şeritler kesilir, sonra onlardan da 1.5 cm genişliğinde kare parçalar elde edilir. (daha küçük isterseniz o da yapılabilir).
  • 4) Her birine yeterince iç malzemeden koyulup istenen şekillerde kapatılır.
  • 5) 8 bardak su tencerede kaynatılırr, 2 çay kaşığı tuz atılırr. Mantılar suya bırakılır ve 10 dakika haşlanır.
  • 6) Tavaya yağ konulur, eritilir. Yağ eridikten sonra nane ve pul biber ilave edilir.
  • 7) Servis tabağına önce mantılar, üstüne sarımsaklı yoğurt ve en üste de yağ gezdirilir.
Afiyet olsun








Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.