| Prof. Dr. Sinsi |
08-04-2012 03:16 AM |
Mantı Nasıl Yapılır?
Malzemeler(4 kişilik)
- Hamuru için:
- 3 su bardağı un
- 1 adet yumurta
- 1 kahve fincanı su
- 1 cay kaşığı tuz
- İçi için:
- 250-300 gr kıyma
- 1 adet ince kıyılmış soğan
- 4-5 dal maydanoz, ince ince kesilmiş
- tuz, karabiber
- Üzeri için:
- 1/2 kg yogurt
- 5 yemek kaşığı sıvıyağ (ya da tereyağı)
- 1 çay kaşığıi pul biber
- 1 çay kaşığı nane
- Sarımsak
Haşlamak icin: 8 bardak su, 2 çay kaşığı tuz
Yapılışı:- 1) Tencereye un elenir, ortasi açılır, kalan malzemeler eklenir. Sıkıca bir hamur elde edilir. Yumuşak olursa kolay açamazsınız. Üstü kapalı olarak 20-30 dakika dinlenmeye bırakılır.
- 2) Kıymaya ince doğranmış soğan, maydanoz, tuz ve karabiber eklenir, yoğurulur.
- 3) Hamur 3 parçaya ayrılır, unlanarak çok ince olmayacak şekilde açılır. 1.5 cm kalınlığında şeritler kesilir, sonra onlardan da 1.5 cm genişliğinde kare parçalar elde edilir. (daha küçük isterseniz o da yapılabilir).
- 4) Her birine yeterince iç malzemeden koyulup istenen şekillerde kapatılır.
- 5) 8 bardak su tencerede kaynatılırr, 2 çay kaşığı tuz atılırr. Mantılar suya bırakılır ve 10 dakika haşlanır.
- 6) Tavaya yağ konulur, eritilir. Yağ eridikten sonra nane ve pul biber ilave edilir.
- 7) Servis tabağına önce mantılar, üstüne sarımsaklı yoğurt ve en üste de yağ gezdirilir.
Afiyet olsun
|