ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Serbest Forum (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=151)
-   -   Mutfak Ölçü Standartları - Mutfak Ölçü Birimleri (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=391949)

Prof. Dr. Sinsi 08-04-2012 03:11 AM

Mutfak Ölçü Standartları - Mutfak Ölçü Birimleri
 
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg


Mutfaktaki Ölcülerimiz

  • Bir bardak su 200 gr.
  • Bir bardak süt 225 gr.
  • Bir bardak un 150 gr.
  • Bir bardak toz şeker 240 gr.
  • Bir bardak pudra şekeri 180 gr.
  • Bir bardak kakao 100 gr.
  • Bir bardak irmik 170 gr.
  • Bir çorba kaşığı margarin veya tereyağı 40 gr.
  • İki çorba kaşığı kakao 30 gr.
  • İki çorba kaşığı şeker 50 gr.
1 Bardak ölçü olarak normal boyuttaki su bardağı



...



Ölçülerin Kaşık Karşılığı

  • 25 gr.Rende kaşar peynir . dört çorba kaşığı
  • 25 gr. Hindistan cevizi rendesi . dört çorba kaşığı
  • 25 gr. Toz şeker iki çorba kaşığı25 gr. Un iki çorba kaşığı
  • 25 gr. Nebati yağ iki çorba kaşığı
  • 20 gr. Pirinç bir çorba kaşığı
  • 30 gr. Pirinç unu bir çorba kaşığı
  • 30 gr. Domates salçası bir çorba kaşığı
  • 120 gr. Süt bir çay bardağı

...



Besinler buzdolabında ne kadar kalabilir?

  • Süt (kutu)10 - 15 gün
  • Süt (kaynamış) 2 - 3 gün
  • Çiğ et (kıyma hariç)2 - 5 gün
  • Çiğ balık 1 - 3 gün
  • Pişmiş et 3 - 6 gün
  • Tavuk 2 - 5 gün
  • Salata (kuru) 2 - 4 gün
  • Peynir (suda) 10 gün
  • Peynir (salamura) 3 - 4 hafta
  • Yumurta 3 - 4 hafta
  • Kaymak 1 - 2 gün

...



Isılar


Fırın Isısı
  • 150ºC : Ilık
  • 170º-190ºC : Orta
  • 220º C: Sıcak
  • 230º-240ºC: Kızgın

...




Fırın Sıcaklığı ve Pişirme Süreleri

  • Kalın Börekler: 175º-210ºC 35-45 dk.
  • İnce börekler: 150º-180ºC 25-35 dk.
  • Yağlı kek, bisküvi, kurabiyeler: 200º-220ºC 30-35 dk.
  • Balıklar: 200º-220ºC 30-35 dk.
  • Kuzu eti: 200º-260ºC 30-35 dk.
  • Dana eti: 200º-280ºC 40-60 dk.
  • Tavuk çeşitleri: 175º-200ºC 40-50 dk.
  • Güveçler: 175º-230ºC 40-60 dk


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.