| Prof. Dr. Sinsi |
08-04-2012 03:11 AM |
Mutfak Ölçü Standartları - Mutfak Ölçü Birimleri
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
Mutfaktaki Ölcülerimiz
- Bir bardak toz şeker 240 gr.
- Bir bardak pudra şekeri 180 gr.
- Bir çorba kaşığı margarin veya tereyağı 40 gr.
- İki çorba kaşığı kakao 30 gr.
- İki çorba kaşığı şeker 50 gr.
1 Bardak ölçü olarak normal boyuttaki su bardağı
...
Ölçülerin Kaşık Karşılığı
- 25 gr.Rende kaşar peynir . dört çorba kaşığı
- 25 gr. Hindistan cevizi rendesi . dört çorba kaşığı
- 25 gr. Toz şeker iki çorba kaşığı25 gr. Un iki çorba kaşığı
- 25 gr. Nebati yağ iki çorba kaşığı
- 20 gr. Pirinç bir çorba kaşığı
- 30 gr. Pirinç unu bir çorba kaşığı
- 30 gr. Domates salçası bir çorba kaşığı
- 120 gr. Süt bir çay bardağı
...
Besinler buzdolabında ne kadar kalabilir?
- Çiğ et (kıyma hariç)2 - 5 gün
- Peynir (salamura) 3 - 4 hafta
...
Isılar
Fırın Isısı
...
Fırın Sıcaklığı ve Pişirme Süreleri
- Kalın Börekler: 175º-210ºC 35-45 dk.
- İnce börekler: 150º-180ºC 25-35 dk.
- Yağlı kek, bisküvi, kurabiyeler: 200º-220ºC 30-35 dk.
- Balıklar: 200º-220ºC 30-35 dk.
- Kuzu eti: 200º-260ºC 30-35 dk.
- Dana eti: 200º-280ºC 40-60 dk.
- Tavuk çeşitleri: 175º-200ºC 40-50 dk.
- Güveçler: 175º-230ºC 40-60 dk
|