![]() |
Sebze Ve Meyvelerin Kabuklarından Kolayca Kurtulun!
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
Sert kabuklu ya da soyması zaman alan sebze ve meyvelerin kabuklarından daha kısa ve pratik bir şekilde kurtulmanın bazı püf noktaları bulunuyor… Mutfakta sıklıkla kullanılan sebze ve kuruyemişlerin kabuklarını daha kolay soymak için bu pratik yolları deneyebilirsiniz… http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Patlıcan Patlıcan: Salata ya da beğendi yapmak için közlediğiniz patlıcanların kabuklarını çok ince akan bir musluk altında rahatça soyabilirsiniz. http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Sarımsak Sarimsak: İşte size şef aşçıların yöntemi: Sarmısağı dişlerine ayırın. Düz bir zeminde, bıçağın yassı tarafıyla üstlerine bastırın. Kolayca soyunduğunu göreceksiniz. http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Soğan Soğan:Yemeklerin temel malzemesi soğan soyarken gözlerinizi yaşarmasını önlemek için akan bir musluğun yanında soymayı deneyin. http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Badem İçi Badem içi: Tatlı ve pastaların vazgeçilmezi bademlerin kabuklarını rahat soyabilmek için ya bir gece suda bekletin ya da 5 dakika süreyle sıcak suda kaynatın http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Domates Domates: Domatesi bıçakla soymak hem uzun sürer, hem de istediğiniz incelikte soyulmazlar. Domatesleri sıcak suda 1-2 dakika tutarsanız kabukları rahatça soyulur. http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Patates Taze patates: Taze patateslerin kabuklarını incecik ve kolayca soymanın pratik yolu ince bir bulaşık teli ile ovalamak. Tabi ki telin daha önce kullanılmamış olması lazim. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.