Prof. Dr. Sinsi |
08-04-2012 03:06 AM |
Peynirli &Amp; Maydanozlu Kiş
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
Peynirli & Maydanozlu Kiş
Malzemeler - 300 gr milföy hamuru
- 1 çorba kaşığı galeta unu
- 3 yumurta
- 100 gr jambon
- 1 çorba kaşığı sıvıyağ
- 1 soğan
- Yarım demet maydanoz
- Karabiber
- Tuz
- 50 gr kaşar peyniri
- 200 gr süt kreması
Hazırlanışı- Hamurun çözülmesini bekleyin. Fırın tepsisinden biraz büyük kalacak şekilde açın. Fırın tepsisini yağlayın.
- Hamuru içine, kenarları dışarı taşacak şekilde yerleştirin. Üzerine galeta ununu serpip kenarlarını düzgün bir şekilde bıçakla kesin.
- Soğanı soyup doğrayın. Jambonu da küçük küçük doğrayın. Yağı tavada kızdırın. Soğan ve jambonu 3-4 dakika kavurun.
- Fırını 200 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın. Maydanozu yıkayıp yapraklarını doğrayın. Kaşarı rendeleyip biraz soğumuş soğan-jambon karışımı ile karıştırın. Hamurun üzerine dökün.
- Süt kremasını yumurta ile çırpın, maydanozu ilave edin. Tuz ve karabiberle tatlandırın. Yumurtalı karışımı da üzerine dökün.
- 200 dereceye ayarlı fırında 40 dakika kadar pişirin.
Not: Jambon yerine pastırma da kullanabilirsiniz
|