 |
|
Prof. Dr. Sinsi |
08-04-2012 03:09 AM |
Yalancı Çarşaf Böreği
Yalancı Çarşaf Böreği
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
Malzemeler- 1 su bardağı ılık süt
- Yarım su bardağı ılık su
- 2 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
- 1 paket yaş maya
- 2 çay kaşığı tuz
- 2 çay kaşığı toz şeker
- 4 su bardağı unYarım kilo beyaz peynir - Maydanoz.
Yağlamak için- 4 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
- 1 çay bardağı ayçiçeği yağı
Üzeri için Hazırlanışı
- Mayayı küçük bir kapta toz şeker ve yarım bardak ılık su ile eritin.
- Süt, ayçiçeği yağı ve tuzu ilave edip, azar azar un ekleyerek yoğurun.
- Hamur toparlanınca unlanmış tezgâha alıp 5-10 dakika iyice yoğurun.
- 8 bezeye ayırın. Her bezeyi pasta tabağı büyüklüğünde açıp kenara alın.
- Üzerlerini tereyağı ve ayçiçeği yağı karışımıyla bolca yağlayıp, üst üste yerleştirin.
- Yağlanmış yufkaları bütünüyle tutup ters çevirin.
- Böylece en üste gelen, ilk koyduğumuz yufkayı alıp, masanın ortasına koyun.
- Parmaklarınızla, yumuşak hareketlerle inceltin.
- İncecik açılan yufkanın uç kısmından biraz içe katlayıp, maydanozla karıştırılmış ufalanmış peynir yerleştirin.
- Rulo şeklinde sarın ve ortadan başlayarak tepsiye yerleştirin.
- 30 dakika mayalanması için bekletin.
- Yağ karışımından artan 2-3 yemek kaşığı yağa 1 yumurta sarısı ilave edin.
- Fırçayla böreğin üzerine sürün.
- Önceden ısıtılmış 180-200 derece fırında 30-35 dakika pişirin.
Sıcak servis yapın.
|
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.