ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Damat Paçası (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=391890)

Prof. Dr. Sinsi 08-04-2012 03:09 AM

Damat Paçası
 
Damat Paçası



http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg


Malzemeler:
  • 1 adet tavuk butu
  • 7 bardak su
  • 5 adet yufka
  • Sıvıyağ
  • 2 bardak yoğurt
  • 4 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı sirke
  • 3 diş sarımsak
  • Tereyağı ve kırmızı toz biber

Yapılışı:
  • 1 adet tavuk butunu 7 bardak su ile haşlıyoruz.
  • Fırın tepsimizi yağlıyoruz. Yufkamızın birtanesini tepsiye serip sıvı yağ sürüyoruz.
  • Aynı işlemi bütün yufkalarımıza yaptıktan sonra fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
  • Soğuyunca, kaynamakta olan tavuk suyumuzdan 3 badak yufkaların üzerine döküp aynı boy başka bir tepsiyi üzerine kapatıyoruz.
  • Diğer tarafta 2,5 bardak tavuk suyuna; yoğurt, un, sirke ve rendelediğimiz sarımsaklarımızı ilave edip muhallebi gibi pişiriyoruz.
  • Yufkalarımızın üzerine döküyoruz.
  • Didiklediğimiz tavuk butunu üzerine seriyoruz.
  • En son olarak tereyağı ve kırmızı toz biberi kızdırıp üzerini süslüyoruz.
  • Sıcak olarak servis yapıyoruz.

Afiyet olsun


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.