- -
Damat Paçası
(
http://forumsinsi.com/showthread.php?t=391890)
Prof. Dr. Sinsi |
08-04-2012 03:09 AM |
Damat Paçası
Damat Paçası
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
Malzemeler:
- 1 adet tavuk butu
- 7 bardak su
- 5 adet yufka
- Sıvıyağ
- 2 bardak yoğurt
- 4 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı sirke
- 3 diş sarımsak
- Tereyağı ve kırmızı toz biber
Yapılışı:
- 1 adet tavuk butunu 7 bardak su ile haşlıyoruz.
- Fırın tepsimizi yağlıyoruz. Yufkamızın birtanesini tepsiye serip sıvı yağ sürüyoruz.
- Aynı işlemi bütün yufkalarımıza yaptıktan sonra fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
- Soğuyunca, kaynamakta olan tavuk suyumuzdan 3 badak yufkaların üzerine döküp aynı boy başka bir tepsiyi üzerine kapatıyoruz.
- Diğer tarafta 2,5 bardak tavuk suyuna; yoğurt, un, sirke ve rendelediğimiz sarımsaklarımızı ilave edip muhallebi gibi pişiriyoruz.
- Yufkalarımızın üzerine döküyoruz.
- Didiklediğimiz tavuk butunu üzerine seriyoruz.
- En son olarak tereyağı ve kırmızı toz biberi kızdırıp üzerini süslüyoruz.
- Sıcak olarak servis yapıyoruz.
Afiyet olsun
|
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.