![]() |
Keçi Peynirli, İncirli Ve Cevizli Lavaş
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
Keçi Peynirli, İncirli ve Cevizli Lavaş Tarifi aldığım kitap sağlıklı beslenme ile ilgili tarifler içeriyor. Bu tarif de zengin proteinli tarifler bölümündeydi. İncir diğer kurutulmuş pek çok meyveye göre daha lifli bir besin. Keçi peyniri de krema gibi bir kıvama sahip, A vitamini, potasyum, B vitamini kompleksi ve niasin içeren, inek sütünden yapılana göre de daha az yağlı bir peynir. Malzemeler
Peyniri, inciri, cevizi, soğanı ve tuzu bir kasede karıştırıp çatalla iyice ezin. Nemli bir mutfak havlusunu tezgaha serin. Üzerine lavaşı yerleştirin. (Lavaş havayla temas edince çok çabuk kuruduğu için nemli bir bezin üzerinde durmasında yarar var.) İçinizin yarısını tatlı kaşığı ile lavaşın her tarafına yayın. Spatula ile iyice düzeltin. 2 marul yaprağını yan yana için üzerine koyun ve kendinize yakın kenardan başlayarak lavaşı sıkıca sarın. (kapanma yerinin yapıştığından emin olun.) 2 kenarını bıçakla kesip hemen streçleyin ve buzdolabına kaldırın. Aynı işlemi diğer lavaş için de yapın. Buzdolabında en az yarım saat (ya da 8 saate kadar) bekletin. Beklettikten sonra her birini 6 parçaya kesip servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.