ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Pasta, Kek, Börek & Kurabiye (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=688)
-   -   Tahinli Kıymalı Börek (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=391862)

Prof. Dr. Sinsi 08-04-2012 03:14 AM

Tahinli Kıymalı Börek
 
Tahinli Kıymalı Börek


http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg




Tahin böreğe çok güzel bir tat veriyor. Kendisi de yağlı olduğu için bu tarifte fazla yağ kullanmıyoruz. Ancak yağ ve tahin karışımını sürmeden önce birbirine iyice karıştırın. İsterseniz yağ oranını da biraz azaltabilirsiniz. Afiyet olsun.


Malzemeler: (8 adet için)
  • 2 adet büyük yufka
  • 250 gr az yağlı kıyma
  • 2 adet orta boy soğan (yemeklik doğranmış)
  • tuz, karabiber, pulbiber
  • 1 çay bardağı tahin – sıvıyağ karışımı (yarı yarıya)
  • 1 adet yumurtanın sarısı, çok az su
  • Üzeri için çörekotu

Hazırlanışı:

Önce iç malzemeyi hazırlayın. Isınmış tavaya 2 çorba kaşığı zaytinyağ ekleyin, soğanları 3-4 dakika yüksek ateşte kavurun. Sonra kıymayı ekleyin, ocağın altını kısın ve pişene kadar kavurun. Sırasıyla tuzu,karabiberi, pulbiberi ekleyin ve karıştırın. Hazırladığınız harcı soğumaya bırakın.

1. yufkayı düz bir zemine yayarak fırçayla tahin-yağ karışımından yufkanın her tarafına sürün. İkinci yufkayı da ilk yufkanın üzerine serip aynı işlemi yapın. Yufkaları önce 4 sonra 8 eşit üçgen parçalar halinde kesin. Elde ettiğiniz parçaların geniş kısmına hazırladığınız iç malzemeden koyup, uçlarından içe doğru kıvırarak kapatıp sarın. Sardığınız börekleri yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin. Üzerilerine yumurta sarısını hafif sulandırarak sürün, çörek otu serpin. 200 derece önceden ısınmış fırında üzerileri kızarana kadar pişirin.


http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg







Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.