ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Kaşar Peynirli Ve Kıymalı Pide (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=391853)

Prof. Dr. Sinsi 08-04-2012 03:16 AM

Kaşar Peynirli Ve Kıymalı Pide
 

Kaşar Peynirli ve Kıymalı Pide


http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg


Malzemeler
  • 500 gram un 40 gram yaş maya
  • 4 adet kesmeşeker
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 adet yumurta sarısı
Kıymalı harç için
  • 250 gram kıyma
  • 1 adet soğan
  • 1’er adet domates ve biber
  • 4-5 dal maydanoz
  • Tuz, karabiber
Peynirli harç için
  • 250 gram rendelenmi kaşar peyniri
  • 1 adet yumurtanın akı
  • Birkaç dal maydanoz
  • Tuz, karabiber
Yapılışı

Unun ortasını havuz gibi açın. Ayrı bir yerde yaş maya ve kesmeşekeri ılık suda eritip, unun ortasına yavaş yavaş dökün. Tuz ekleyip, yumuşak kıvamlı bir hamur elde edene dek yoğurun. Üzerini örtüp, 15-20 dakika mayalanmaya bırakın. Kıymalı harç için kıymaya, rendelenmiş soğan, ince kıyılmış biber, küp doğranmış domates, kıyılmış maydanoz, tuz, karabiber ve 2 çorba kaşığı soğuk su ilave edip karıştırın. Peynirli harç için kaşar peyniri ve yumurta akını karıştırın. Kıyılmış maydanoz, tuz, karabiber ilave edip harmanlayın. Mayalanan hamurdan limon büyüklüğünde parçalar koparın. Elinizle oval şekilde açıp, içine 1 çorba kaşığı kıymalı veya peynirli harç yerleştirin. Kenarlarına çırpılmış yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, kızarana dek pişirin. Sıcak olarak servis yapın.


Not: Kenarlarına sürülecek yumurtaya çok azda sıvı yağ karıştırılırsa, pidenin kenarları çabuk kurumaz ve daha çıtır olur.

Sofra


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.