![]() |
Öcce..(Antep Usulü)
Öcce Her ne kadar kabak mücverine benziyorsa da öccenin içine kabak ve dereotu konulmuyor. Gerçekten çok lezzetli, hem çayın yanında, hemde akşam yemeğinde, ister sıcak, ister soğuk meze olarak yenilebilir. Malzemeler 1 Bağ (10-12 Adet) Taze Soğan 1 Bağ Maydanoz (ince ise 2 bağ) 1/2 Bağ Taze Nane 3 Yumurta 3 Yemek Kaşığı Un 7-8 Diş Sarımsak Kimyon Tuz Toz Kırmızı BiberYapılışı . Tüm yeşillikler robotta incecik çekilir, yada elde çok ince doğranır. . Yumurta ve un çırpılır, baharatlar ve yeşillikler ilave edilerek karıştırılır. . Bol yağda, yağın içine kaşıkla bırakılarak kızartılır. Peçete serdiğimiz bir tabağa alınarak yağın fazlası süzdürülür. Basit ama lezzeti yerinde |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.