![]() |
Bademli Pazı Kavurması
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
Bademli Pazı Kavurması Malzemeler
Hazirlanışı Pazıları iyice yıkayıp sap kısımlarını kesin. Yaprak kısımlarını irice doğrayın. Bir tavaya zeytinyağını koyup yarım ay şeklinde doğranmış soğanları 3 dakika sote edin. Üzerine uzun şeritler halinde doğranmış kırmızı biberi, çarliston biberi ekleyin. Sarımsakları da pazı yapraklarıyla beraber 10 dakika pişirin. Bu arada çiğ bademleri sıcak suda beklettikten sonra kabuğunu soyun ve pişen pazıların üzerine ekleyip servis yapın. Lezzetler.com |
Bademli Pazı Kavurması
Bunu bademsiz bibersiz yapıyorum. Bol soğanlı çok güzel oluyor.
Hatta Safranbolu'ya gittiğimde oradaki köylülerden tohum da aldım. Bahçenin bir köşesine ektim. Tam kıvamına gelirlerse eğer manyak kargalardan toplayıp da yapacağım sözde taze taze. Hatırlattığın iyi oldu Lale. Hafta sonu kargaları korkutmak için bir adet modelimi yapıp tohumları ektiğim yere dikeceğim. Yoksa değil bademli sadesini bile yapıp afiyetle indiremiyeceğim gövdeye. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.