![]() |
Sos Tarifleri - Sos Nasıl Yapılır?
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
Yoğurt Sosu Malzemeler
Yoğurdu yaklaşık 12 saat önce bir bez torbaya koyun. Torbayı en az 5-6 cm'lik yükseklik kalacak biçimde tercihen eviyenin üzerine asın. Böylece yoğurdun suyu eviyeye akacaktır. Süzme yoğurdu bir kaba aktarıp, sarmısak, tuz ve beyazbiberini ilave edin. Koyu krema kıvamı alıncaya kadar azar azar su ekleyerek telle çırpın. Tuzunu ve biberini kontrol edin. Gerekirse tuz ve biber ilave edin. ... http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Avcı Sosu Malzemeler: • 150gr mantar • 1 adet soğan • 1 kaşık margarin • 2 adet küp doğranmış domates • 2 bardak etsuyu • 1 çay kaşığı tarhun Yapılışı: Temizlenip yıkanmış mantarları doğrayın, soğanıda iri doğradıktan sonra margarini eritin ve doğranmış malzemeyi sote edin daha sonra küp doğranmış domatesleri katın yarı yarıya suyunu çekene kadar pişirin daha sonra etsuyunu tarhunu ve tuzunu katın bir iki taşım kaynatın pişen sosu tel süzgeçten geçirin. (etli yemeklerde kullanılır) ... http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Tartar Sosu Malzemeler
Yapılışı: üm malzemeler ince doğranıp mayonezle karıştırılır. İsteğe bağlı servisten önce soğan suyu ilave edilebilir. Yalnız, soğan suyu olan sosunuz çabuk bozulacağı için fazla bekletilmemelidir |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.