ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Sos Tarifleri - Sos Nasıl Yapılır? (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=391832)

Prof. Dr. Sinsi 08-04-2012 03:15 AM

Sos Tarifleri - Sos Nasıl Yapılır?
 
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg


Yoğurt Sosu



Malzemeler
  • 400 gr. yoğurt
  • 1 diş sarımsak (dövülmüş)
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • Beyazbiber
Yapılışı

Yoğurdu yaklaşık 12 saat önce bir bez torbaya koyun. Torbayı en az 5-6 cm'lik yükseklik kalacak biçimde tercihen eviyenin üzerine asın. Böylece yoğurdun suyu eviyeye akacaktır.

Süzme yoğurdu bir kaba aktarıp, sarmısak, tuz ve beyazbiberini ilave edin.

Koyu krema kıvamı alıncaya kadar azar azar su ekleyerek telle çırpın. Tuzunu ve biberini kontrol edin. Gerekirse tuz ve biber ilave edin.


...



http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg


Avcı Sosu


Malzemeler:
• 150gr mantar
• 1 adet soğan
• 1 kaşık margarin
• 2 adet küp doğranmış domates
• 2 bardak etsuyu
• 1 çay kaşığı tarhun

Yapılışı:

Temizlenip yıkanmış mantarları doğrayın, soğanıda iri doğradıktan sonra margarini eritin ve doğranmış malzemeyi sote edin daha sonra küp doğranmış domatesleri katın yarı yarıya suyunu çekene kadar pişirin daha sonra etsuyunu tarhunu ve tuzunu katın bir iki taşım kaynatın pişen sosu tel süzgeçten geçirin. (etli yemeklerde kullanılır)


...




http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg


Tartar Sosu



Malzemeler
  • 50 gr. kapri çiçeği
  • 100 gr. kornişon turşu
  • Yarım bağ dere otu
  • 5 yumurta beyazı
  • 100 gr. mayonez

Yapılışı:

üm malzemeler ince doğranıp mayonezle karıştırılır. İsteğe bağlı servisten önce soğan suyu ilave edilebilir. Yalnız, soğan suyu olan sosunuz çabuk bozulacağı için fazla bekletilmemelidir




Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.