ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Salata & Meze (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=689)
-   -   Real Üstad'dan Haşlanmış Biber Mezesi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=391826)

Prof. Dr. Sinsi 08-04-2012 03:16 AM

Real Üstad'dan Haşlanmış Biber Mezesi
 
Haşlanmış Biber Mezesi


http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

..


Malzemeler:
  • Yarım kg. ince kıl biber
  • 4-5 Diş sarımsak
  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  • ½ (Bir buçuk) Limon suyu
  • Yarım fincan sirke (Damak tadına göre istenilirse)
  • Yeteri kadar tuz

..

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

..

Yapılışı:

Biberler yıkanıp, ikiye bölünür. Tavaya alınarak çok kısık ateşli ocağa konulur. Bu biberler çok acı ben çok acı yiyemem diyorsanız, tavaya bir bardak kadar su ilave edilerek biberler haşlandıktan sonra su dökülüp, biberlerin çok kısık ateşte haşlanmasına devam edilir. Bu aşamada bir yemek kaşığı kadar zeytinyağı ilave edilir, tavanın içinde de bir fincan kadar su kalması gerekir. Unutmayın suyun hemen buharlaşıp yok olmaması için tavanın kapağını kapalı tutunuz.

..
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

..

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

..
Sosun Yapılışı:

Dövülmüş olan sarımsaklar, birbuçuk adet limondan elde edilen limon suyu ve yarım su bardağı zeytinyağı ile birlikte boza kıvamına gelinceye kadar çırpılır..


..
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

..

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg


..

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

..


Servise Sunulması:

20 dakika kadar sonra haşlanmış ve sapsarı olan biberler kapaklı bir kaba alınarak, üzerine sosu ilave edilir.

Yemeklerde azar azar servis edilir. Buzdolabında dayanma süresi en az 1 hafta

...


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.