![]() |
Helvalı Baklava
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
Helvalı Baklava Malzemeler (6 Kişilik)
Hazırlanışı Helva için tereyağını tencereye alıp eritin. Üzerine un ilave edip kısık ateşte rengi hafif koyulaşana kadar kavurun. Fıstığı ekleyip, 3-4 dakika daha kavurmaya devam edin. Diğer taraftan tozşeker ve suyu kaynatıp, ılıtın. Kavrulan unun üzerine ılık şerbeti dökün ve bir taraftan da topaklanmaması için karıştırın. Tencerenin kapağını kapatıp, demlenmeye bırakın. Baklava yufkasını fırın tepsisi büyüklüğünde kesin ve tepsiye yayın. Üzerine 9 adet yufkayı serin ve orta kısmına soğumuş helvayı yayın. Kalan 10 adet yufkayı üst üste koyun ve dilediğiniz şekilde kesin. 3 çorba kaşığı tereyağını kızdırıp baklavanın üzerine gezdirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Not: Baklava piştikten sonra kuru şekilde sunabileceğiniz gibi dilerseniz üzerine şerbet de gezdirebilirsiniz. Dilerseniz baklavayı bütün olarak değil de, tek kat yufkadan uzun şeritler kesip, içine helva koyarak rulo şeklinde sararak da hazırlayabilirsiniz. Kaynak: Sofra Dergisi |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.