ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Cevizli Gerdan Baklava (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=391780)

Prof. Dr. Sinsi 08-04-2012 03:15 AM

Cevizli Gerdan Baklava
 
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg


Cevizli Gerdan Baklava



Malzemeler (10 Kişilik)
  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım kg un
  • 1 su bardağı nişasta
  • 5 su bardağı dövülmüş ceviz
  • 250 gram margarin
  • 250 gram tereyağı

Şerbeti için:
  • Üç buçuk su bardağı su
  • 1 kg tozşeker
  • 1 çay kaşığı limon suyu
Yapılışı

Yumurta, sıvıyağ, tuz, süt ve unu derin bir kapta yoğurup, 2 saat dinlendirin. 4 adet bezeye ayırın. Bezelerin arasına nişasta serpip, tepsi büyüklüğünde açın. Yufkanın üzerine ceviz serpin. Kenarlarından buruşturup, 4 parmak genişliğinde büzün. Tepsinin genişliğinde kesin. Tepsiye yerleştirin. Yufkaların tümünü bu şekilde hazırlayın. Margarin ve tereyağını eritip, sıcakken yufkaların üzerine gezdirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pembeleşene dek pişirin ve soğumaya bırakın. Şerbeti hazırlamak için, su ve tozşekeri kaynatın. Limon suyunu ilave edip, ocaktan alın. Sıcak şerbeti yufkaların üzerine gezdirip, dilimleyin. Cevizle süsleyip, servis yapın.

Sofra.com


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.