![]() |
Yoğurtlu Boşnak Köfte..
Bende kendime ait bir tarifi vermek istiyorum sizlere
Malzemeler Köftesi İçin
Hazırlanışı 1 Orta boy soğan rendelenir, karabiber ve tuzla birlikte kıymayla yoğurulur ve bir kenarda dinlenmeye bırakılır. Diğer tarafta; kapya biber, sivri biber, kuru soğan piyazlık doğranır. Bir miktar sıvı yağda sotelenir, salça ve kekik ilavesi yapılarak kısık ateşte kaynamaya bırakılır. Kıyma harcından misket şeklinde köfteler yapılır. Yağlanmış fırın tepsisine konup 200 derece fırında 5 dakika bekletilip çıkartılır. Bu esnada köftelerin çiğliği gider ve et kendi suyunu bırakır, köfteler suyuyla birlikte kaynamakta olan harcın içine boşaltılır. Bir iki taşım kaynadıktan sonra ocağın altı kapatılır. Diğer tarafta servis tabağına şebit ekmeği parçalanarak döşenir, üzerine köfteli harctan ekmekleri kapatacak şekilde konulur,tabağın etrafı arzuya göre sarımsaklı yada sade yoğurt ile döşenir. Yoğurdun üzerine ince bir şekilde pul biber, nane, arzuya göre sumak serpilir ve servise sunulur. Keşke fotoğraf koyma şansım olsaydıAfiyet Olsun |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.