Prof. Dr. Sinsi |
08-04-2012 03:04 AM |
Yunan Usulü Soslu Tavuk Ciğeri - By Lodos
Malzemeler - Tavuk Ciğeri.......... 4 Parça
Biber Salçası.......... 1 Çay Kaşığı
Kimyon................... 1 Çay Kaşığı
- Kekik...................... 1 Çay Kaşığı
- Vanilya.................. 1 Çay KaşığıTereyağı............... 1 Yemek Kaşığı
Karanfil................ 4 Adet
- Tuz, Karabiber
Hazırlanışı - Tarif için bir Büyük'e danıştım resimde görüldüğü üzere
- Tereyağını oda sıcaklığında eritiyoruz.
- Bir kabın içine tereyağımızı diğer malzemelerle iyiyce harmanlıyoruz.
- Çatalla deldiğimiz ciğerleri kabın içine alarak iyice sosa buluyoruz.
- Soslu olarak 30 dakika buzdolabında dinleniriyoruz.
- Daha sonra ısıttığımız tavaya diziyoruz.
- Ama tavaya yağ koymuyoruz.
- Üzerini cam kapak ile kapatıyoruz. (Ciğerlerin pişerken kabarmasını izlemek hoşuma gidiyor)
- Diğer tarafını çevirip biraz pişirip kapta kalan sosumuzu ilave edip pişirmeye devam ediyoruz.
- Pişen ciğerlerimizi tabağa dizdiğimiz lavaşların üzerine alıyoruz.(Lavaşların üzerine bulaşan sosa bayılıyorum)
- Daha sonra afiyetle yiyoruz.
Afiyet Olsun
Bana (Ç)alıntı tarifler ile reklam yaptığımı söyleyen şahıslara ithafen
|