Prof. Dr. Sinsi |
08-04-2012 03:04 AM |
Narekşisi Soslu Tavuk ® - By Lodos
Sos tarifi %100 bana aittir®
Malzemeler- Tavuk Kalça.............. 4 Adet
Salça........................... 1 Çay Kaşığı
Kese Yoğurdu........... 3 Yemek Kaşığı
Kimyon...................... 1 Yemek Kaşığı
Pulbiber..................... 1 Tutam
Sarımsak.................. 6 Diş
Nar Ekşisi................. 1 Yemek Kaşığından az
Dereotu.................... 5 Dal
Tereyağı.................. 1 Yemek Kaşığı
- Tuz, Karabiber...
- Türk Kahvesi...
İsteğe Bağlı;Hazırlanışı- Bir kabın içerisine oda sıcaklığında eritilmiş tereyağını, salça, kimyon, dövülmüş sarımsak, 1 Y.K. kese yoğurdu, ince doğranmış dereotu, Karabiber, pul biber ve nar ekşisini kullanarak sosu hazırlıyoruz.
- 30 dakika dolapta beklettiğimiz sosun içerisine tavuklarımızı katıp 30 dakika dinlendiriyoruz.
- Sosun içerisine kesinlikle tuz katmıyoruz.
- Terbiye ettiğimiz tavuklarımızı yağsız ısıttığımız tavaya alıyoruz.
- İyice pişirdiğimiz tavuklarımızı servis tabağına alıyoruz.
- Hemen içinde pişirdiğimiz tavukların suyu kalan tavaya kalan 2 kaşık kese yoğurdunu vetuzu ilave edip 5 dakika kavuruyoruz.
- Tavuğumuzun yanında servis yapıyoruz.
- Yapılış aşamalarını konunun resim slaytında görebilirsiniz.
Afiyet Olsun
Afiyetle yedikten sonra Türk kahvesi ile ağız tadımızı doruklara ulaştırıyoruz.
Orsa tarafından test edildi bu tarifim.
|