ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Kebap, Köfte & Et Yemekleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=685)
-   -   Kuşbaşı Etli Bahçıvan Kebabı... Yiyin Yanında Yatmayın:) (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=391243)

Prof. Dr. Sinsi 08-04-2012 03:04 AM

Kuşbaşı Etli Bahçıvan Kebabı... Yiyin Yanında Yatmayın:)
 
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg



Bahçıvan Kebabı



Malzemeler
*750 gram kuzu kuşbaşı et
*2 soğan
*2 çorba kaşığı zeytinyağı
*1 çorba kaşığı salça
*2 havuç
*2 patates
*2 dolmalık biber
*2 domates
*Tuz
*Karabiber
Tarifi

Tencereye zeytinyağını dökün, içine etleri ilave edip üzerine yemeklik doğradığınız soğanları da tencereye ekleyip kavurun. Kavrulan etlerin üzerine 1 çorba kaşığı salçayı ilave edipbir taşım tekrar kaynatın. Daha sonra etlerin üzerine sıcak su döküp pişirin.

Patatesleri, havuçları ve kabağı küp şeklinde kesin ve kızdırılmış yağda yarı kıvamda pişirin. Fırın kabına pişin etleri boşaltın ve üzerine yarı kıvam da pişmiş olan patates, havuç ve kabağı ilave edin.

Dolmalık biberleri uzunlamısına kesin, domatesi de yemeklik doğrayın ve fırın kabına ilve edin. En son olarakta yemeğinizin baharatlarını ilave edip ısıtılmış 180 derecelik fırın da yaklaşık 15 dakika pişirin.


Afiyet Olsun




Alıntı



Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.