![]() |
Değişik Kebap Tarifleri
İncik Kebabı Tarifi
Gerekli Malzemeler;
Kuzu inciklerini temizlendikten sonra tencereye aktarın. Biberlerin çekirdek yataklarını çıkardıktan sonra iri parçalar halinde doğrayın ve etin üzerine ekleyin. Sulandırılmış 1 çay kaşığı domates salçasını ilave edin.Soğanın kabuklarını soyduktan sonra iri iri doğrayın. 1 litre suyu tencereye aktarin. Son olarak 1 çay kaşığı rosemary, 3 adet defne yaprağı ve 1 tatlı kaşığı tuzu tencereye aktarın. Etler yumusayana dek pişirin. Önceden haşladığınız patates ve taze fasulyelerle birlikte servis yapın İslim Kebabı İslim Kebabı İçin Gerekli Malzemeler;
Tencereye 1 çorba kaşığı margarini alın. Doğranmış soğan ve eti ilave edin. 5 dakika ateşin üzerinde çevirin. 2 adet domatesi doğrayıp tuz ve su ilave edip, suyunu çekene kadar pisirin. Etler pisince suyunu süzüp ayrı bir kaba alın.Dilimlenmiş patlıcanları tuzlayıp 15 dakika kadar suda beklettikten sonra kurulayın. Kalan margarini geniş bir tavada hafifçe kızdırıp, patlıcanları kızartın. Aldığınız patlıcanları kağıt havluya koyun. Komposto kasesinin üzerine 1 adet uzunlamasına 1 adet enlemesine patlıcan yerleştirin.Üzerine birkaç et koyun. Patlıcanların kenarlarını birleştirin. Üzerine dilimlenmiş 1 adet domates ve biber koyun. Kürdanla tutturun. Eti pişirdiğiniz suyu üzerine gezdirin. Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında 10 dakika pişirip servis yapın. Afiyet Olsun Dalyan Köfte MALZEMELER' 500 Gr.Kıyma 1 Tane Havuç
|
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.