![]() |
Pırasa Sarmalı Pastırmalı Rosto (8-10 Kişilik)
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
Pırasa Sarmalı Pastırmalı Rosto (8-10 Kişilik) Malzemeler
Hazırlanışı Eti dolaptan çıkartalım. Etin her tarafını tuzlayın. Tereyağını geniş bir tencereye atıp eritin ve ti ekleyin. Pembeleşinceye kadar kızartın. Üzerine 8 bölünmüş soğan, sarımsak, irice doğranmış havuç, defneyaprağı ve tane karabiber ilave edin. Soğanı rengi dönene kadar etle birlikte kavurun. Tencereye sıcak su ekleyip kapağını kapatın. 2 saat kısık ateşte pişirdikten sonra etin diğer tarafını çevirin. Çok kısık ateşte üç buçuk saat daha pişirin. Tencereden alıp dinlendirin. Pırasanın kök kısmını bir parmak kesin. Üzerine boydan boya bir çizik atın ve dış yapraklarından 3-4 tanesini zedelemeden çıkarın. Yaprakları 2-3 parmak eninde uzun şeritler halinde kesip tuzlu suda yumuşayana kadar haşlayın. Ardından soğuk sudan geçirin. Pişen eti önce jambonla, sonra pırasa yaprakları ile sarın. En üste pastırmaları koyun. Malzemeleri sabitlemek için mutfak ipiyle boydan boya bağlayın ve bir fırın tepsisine yerleştirin. Soğanları ve portakalları halka doğrayıp tepsinin kenarına yerleştirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 10 dakika pişirin. Fırından alıp, ipi çıkarın ve eti dilimleyin. Etrafına soğan ve portakal halkaları ile haşlanmış brokoli yerleştirin. Afiyet olsun Kaynak: Sofra Dergisi |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.