ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Kebap, Köfte & Et Yemekleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=685)
-   -   Orman Kebabı | Hacı Osman Kebabı (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=391203)

Prof. Dr. Sinsi 08-04-2012 03:11 AM

Orman Kebabı | Hacı Osman Kebabı
 
Orman Kebabı
(6 Kişilik)


http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg




Malzemeler :
  • ½ Kg Kuşbaşı Koyun ya da Kuzu Eti
  • 200 gr İç Bezelye
  • 2 adet Patates
  • 2 adet Havuç
  • 2 yemek kaşığı Yağ
  • 1 adet Kuru Soğan
  • 1,5 bardak Su
  • Tuz, Karabiber, Kekik
Hazırlanışı :
Bir tencereye et, çentilmiş soğan, küçük küçük doğranmış havuç, yağ ile konup kavrulur.

Üzerine su ilave edilir. Et ve havuçlar pişinceye kadar 1 saat kadar ateşte tutulur.

Üzerine küçük küçük doğranmış patates ve bezelyeler, tuz, karabiber ilave edilip, yarım saat kadar daha pişirilir.

Kekik yemek pişirildikten sonra yemeğin üstüne ilave edilir.




Hacı Osman Kebabı
(5 kişilik)






Malzemeler :
  • 1 kg kuzu eti (iri kuşbaşı doğranmış)
  • 300gr. soğan (ince kıyılmışı
  • (3 orta boy)
  • tuz
  • taze çekilmiş karabiber
  • 1/2 çay kş. tarçın.

Yapılışı:
Birbirinin içine oturabilecek iki tencere alın. Etleri yıkayıp, suyunu süzmeden küçük olanının içine koyun.

Etlerin üzerine ince kıyılmış soğanları yayın. Tuzu, biberi ve tarçını Serpiştirin. Küçük tencereyi, kapağını kapatıp, içinde su bulunan büyük tencerenin içine oturtun. Hiç su koymadan orta ateşte, etler kızarmcaya kadar yaklaşık 1 saat pişirin




Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.