![]() |
Orman Kebabı | Hacı Osman Kebabı
Orman Kebabı
(6 Kişilik) http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Malzemeler :
Bir tencereye et, çentilmiş soğan, küçük küçük doğranmış havuç, yağ ile konup kavrulur. Üzerine su ilave edilir. Et ve havuçlar pişinceye kadar 1 saat kadar ateşte tutulur. Üzerine küçük küçük doğranmış patates ve bezelyeler, tuz, karabiber ilave edilip, yarım saat kadar daha pişirilir. Kekik yemek pişirildikten sonra yemeğin üstüne ilave edilir. Hacı Osman Kebabı (5 kişilik) Malzemeler :
Yapılışı: Birbirinin içine oturabilecek iki tencere alın. Etleri yıkayıp, suyunu süzmeden küçük olanının içine koyun. Etlerin üzerine ince kıyılmış soğanları yayın. Tuzu, biberi ve tarçını Serpiştirin. Küçük tencereyi, kapağını kapatıp, içinde su bulunan büyük tencerenin içine oturtun. Hiç su koymadan orta ateşte, etler kızarmcaya kadar yaklaşık 1 saat pişirin |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.