ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Sultanigâh (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=391185)

Prof. Dr. Sinsi 08-04-2012 03:14 AM

Sultanigâh
 
Sultanigâh



Osmanlı sofralardan günümüze taşınan Sultanigâh, Ramazan ayının en geleneksel yemeği olma özelliğini hala koruyor. Türk mutfağına özgü kolay bulunabilir malzemelerle hazırlanan Sultanigâh, tadıyla sizi yüzyıllar öncesinin sultan sofralarına geri götürecek.


http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg





Malzemeler:
  • 750 gr tavuk göğsü
  • 2 adet havuç
  • 3 tane iri patates
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • Karabiber, kimyon ve tuz
  • 6 tane arpacık soğan veya 1 adet kuru soğan
  • Pişirilmiş, hazır şehriyesiz pirinç pilavı
Tarifi:


Tavuk göğsünü, patatesi ve havucu kuşbaşı şekilde doğrayın. Soğanı da iri iri doğrayıp tüm bu karışımı bir kâseye koyun (arpacık soğan kullanacaksanız arpacık soğanları soyduktan sonra doğramadan ekleyin). Bu karışıma; tuz, karabiber, kimyon ve 1 çorba kaşığı tereyağını da ekleyip karıştırın. Kâseyi ters çevirip tepsiye koyun ve kısık ateşte pişirin. Malzemelerin suyu tepsiye yayıldığında kâseyi alın ve tepsinin kenarlarına önceden hazırlanmış şehriyesiz pirinç pilavını koyun. Üzerini alüminyum folyo ile kapladıktan sonra 1-2 dakika daha pişirin ve servis yapın.

Afiyet olsun.










Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.