![]() |
İspanaklı Pizza
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
Malzemeler Hamuru icin:
Ustu için:
Tarifi Genis hamur yogurma kabinin icine suyu koyup toz mayayi serpistirin.Sekeri ilave edip 5 dakika kadar kabarmasi icin bekleyin. Daha sonra tuz, zeytinyagini ekleyip 3 bardak unu ilave edip yogurmaya baslayin. ele yapismayaca hale gelene kadar un ilave edip 5 dakika kadar yogurun.Top haline getirip hafif yagladiginiz yogurma kabiniza tekrar koyup uzerini kapatip kabarmaya birakin (iki katina cikana kadar, yaklasik 45dak.-1saat arasi) Unlanmis tezgahta hamuru elinizle yuvarlak hale getirip parmak uclari ile bastirarak yavas yavas acin. hamuru cekistirerek yuvarlakligini koruyarak genisletin.Yuvarlak tepsiye yada normal firin tepsisine misir unu serpin yapismamasi icin. yada yaglayadabilirsiniz. Hamuru yerlestirip biraz daha kabarmaya birakin. Bu arada ust malzemeleri hazirlayin. Ust malzemesi icin 500gr. kadar ispanagi yikayip dograyin.Genisce bir tavada hafif zeytinyaginda 1 orta boy sogani iyice kavurun. Ardindan 1 dis ince dogranmis sarimsagi ilave edip 1 dakika kadar cevirin. Yanmamasina dikkat edin sarimsagin. Sonra dogradiginiz ispanaklari ilave edip ispanaklar sonup iyice kavrulana ve suyu buharlasana kadar karistirarak kavurun. ilinmaya birakin.Ilindiktan sonra hala suyu varsa bir kagit havlu ile sikin fazla suyunu. Ufak bir cam kaseye 2 doluca yemek kasigi domates salcasi koyup yaklasik bir cay bardagina yakin ilik su ile karistirip sivilastirin. Koyu bir sos kivaminda olacak. Icine bir cay kasigi dolusu kekik ve reyhan ,tuz, biraz karabiber, istege gore biraz toz sarimsak ekleyip karistirin. Hamura once sostan surun. Daha sonra elinizle ispanakli ici esit sekilde yayip uzerine rendelenmis kasar peyniri gezdirin. Yuksek isida onceden isitilmis 180 dereceli firinda 20 dakika kadar heryeri kizarana kadar pisirin. Biraz ilindiktan sonra kesip servis yapin. Afiyet olsun! |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.