![]() |
İzmir'in Kumrusu
İzmir'in Kumrusu
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Malzemeler 5 su bardağıun 1 paket kuru maya 1 yumurta 1 su bardağı süt 1 çay bardağı sıvıyağ 1 çorba kaşığı tuz 2 çorba kaşığı toz şeker aldığı kadar un Susam mantosu için: 1 kase susam Kumru içi için: yarım kangal sucuk yarım kangal salam kaşar peyniri Hazırlanışı:
|
İzmir'in Kumrusu
Kesinlikle Çeşme'de Kumrucu Musti'de tadılmalıdır
KUMRUCU CENNETİ Kumru,bir İzmir ürünüdür,tıpkı boyoz gibi..Üzeri susamlı bir kekimsi ekmek içine konan peynir,sosis ve salam'ın oluşturduğu kalorisi bol yiyecek,kumru kuşuna benzetildiği için kumru diye ünlenmiştir. Kumruyu ayranla,hele geceyarısından sonra yemek özellikle eğlence mekanlarından,diskolardan çıkanlar için bir Çeşme klasiğidir ve geceyarısından birkaç saat sonra sabaha kadar Ilıca kumrucularında yer bulmak her baba yiğidin harcı değildir. Dipnot : Malzeme biraz abartılı geldi Yarım kangal sucuk yarım kangal salam 1 kumru için mi bu |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.