ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   İzmir'in Kumrusu (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=391162)

Prof. Dr. Sinsi 08-04-2012 03:14 AM

İzmir'in Kumrusu
 
İzmir'in Kumrusu


http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg




Malzemeler

5 su bardağıun
1 paket kuru maya
1 yumurta
1 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çorba kaşığı tuz
2 çorba kaşığı toz şeker
aldığı kadar un


Susam mantosu için:
1 kase susam


Kumru içi için:
yarım kangal sucuk
yarım kangal salam
kaşar peyniri


Hazırlanışı:
  • Karıştırma kabının içine unu alın.
  • Mayayı,tuzu ve tozşekeri ekleyip karıştırın.
  • Daha sonra sütü, sıvıyağı ve alabildiği kadar suyu ekleyip yumuşak kıvamda bir hamur hazırlayın.
  • Hamurlara kumru şekli verip üzerine su sürerek bolca susama bulayın.
  • Bu şekilde 40 derecelik fırında 10 dakika mayalandırın.
  • Daha sonra çıkartıp 180 derecelik fırına koyarak pişirin.
  • İlk sıcaklığı çıktıktan sonra üzerini kesin.
  • Izgarada pişirdiğiniz sucuk ve salamları biberleri içine yerleştirin.
  • Kaşar peyniri dilimleri ve domates dilimleri ile zenginleştirebilirsiniz.

Prof. Dr. Sinsi 08-04-2012 03:14 AM

İzmir'in Kumrusu
 
Kesinlikle Çeşme'de Kumrucu Musti'de tadılmalıdır

KUMRUCU CENNETİ

Kumru,bir İzmir ürünüdür,tıpkı boyoz gibi..Üzeri susamlı bir kekimsi ekmek içine konan peynir,sosis ve salam'ın oluşturduğu kalorisi bol yiyecek,kumru kuşuna benzetildiği için kumru diye ünlenmiştir.
Kumruyu ayranla,hele geceyarısından sonra yemek özellikle eğlence mekanlarından,diskolardan çıkanlar için bir Çeşme klasiğidir ve geceyarısından birkaç saat sonra sabaha kadar Ilıca kumrucularında yer bulmak her baba yiğidin harcı değildir.

Dipnot : Malzeme biraz abartılı geldi Yarım kangal sucuk yarım kangal salam 1 kumru için mi bu


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.