![]() |
Kayısı Soslu Cheese Cake Tarifi (6 Kişilik)
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
Kayısı soslu Cheese Cake (6 kişilik) Tabanı için gerekli malzeme
Bisküvileri robotta un haline getirin. Eritilmiş tereyağını ekleyip tekrar robotta karıştırın. Kelepçeli kek kalıbının tabanına yağlık kağıt serip bisküviyi kalıbın tabanına bastırarak yayın. Buzdolabına yaklaşık 30 dakika bekletin. Labne peyniri, nişasta, vanilya ve şekeri mikserle iyice çırpın. Yumurtaları teker teker yedirerek, fazla çırpmadan ekleyin. Kremayı ekleyip mikserle biraz daha çırpın. Limon suyu ve rendelenmiş kabuğunu ekleyip spatula ile alttan üste doğru karıştırın. Karışımı bisküvi tabanının üzerine dökün ve 165 derecede ısıtılmış fırında 1 saat kadar pişirin. Fırını kaparak fırının içinde soğumaya bırakın. Oda ısısına gelince üzerini streç film ile kapatıp buzdolabına kaldırın ve 1 gece bekletin. Kayısıların yarısının kabuklarını soyup robotta püre haline getirin. Kalan kayısıları ortadan ikiye keserek püreye ekleyin. Ve hapsini sos tenceresine aktarın. Limon suyu, şeker, vanilya ekleyip orta ateşte 15 dakika pişirin. Ocaktan alıp ılınmaya bırakın. Cheesecake’in üzerine sosu dökerek servis yapın. Afiyet olsun... Lezzet Dergisinden alıntıdır. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.