![]() |
Sultan Sarması Ve Limonlu Cheescake Tarifleri
Sultan Sarması Tarifi
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg SULTAN SARMASI Malzemeler Üzeri ve içi için ; • 2 çay bardağı fındık ezmesi • 4 çay bardağı dövülmüş fındık Diğer Malzemeleri ; • 1,5 kahve fincanı irmik • 7 tane yumurta • 1 paket kabartma tozu • 2 çay bardağı toz şeker • 1 paket vanilya • 2,5 kahve fincanı un Limonlu Cheescake Tarifi http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Malzemeler Taban için ;
Bisküvileri rondoda çekip un haline getirelim. Tereyağını ocakta eritip bisküvilerle karıştıralım. Kelepçeli kalıbın içini alüminyum folyo ile kaplayarak bisküvi kırıntılarını elimizle bastırarak kalıbın tabanına döşeyelim. Buzdolabında 30 dakika kadar bekletelim. Bu sırada peyniri ve yoğurdu derince bir kaba alalım. Şekeri ekleyerek mikserle çırpalım. Pürüzsüz bir kıvam olmalı. Çok fazla çırpmayalım ,aksi taktirde kekimiz pişerken çatlayabilir. Teker teker yumurtaları ekleyelim. Yavaşça çırpalım. Limon kabuğu rendesi ve unuda ilave ettikten sonra buzdolabından çıkardığımız kalıba ,bisküvi tereyağı karışımının üzerine dökelim. Fırını önceden 250 derecede ısıtalım. Keki fırına koyup 10 dakika bu ısıda pişirelim. Sonra fırının ısısını 150 dereceye getirelim. Bu şekilde yaklaşık 40 dakika daha pişirelim. Fırının fişini çekelim ,kapağını azıcık aralayalım ve bu şekilde yaklaşık 2 saat kadar soğuması için fırının içinde bekletelim. Soğuyan cheesecake i buzdolabına alalım ,minimum 5-6 saat kadar soğutalım. Sos için ;erittiğimiz tereyağı ile yumurtayı mikser yardımıyla iyice çırpalım. Limon kabuğu rendesi ve şekeri ilave ettikten sonra ısıya dayanıklı bir kaba alıp sürekli karıştırarak benmari usulü ( ocaktaki kaynar suyun üzerine oturtarak ) pişirelim. Sos koyulaşınca ocaktan alıp soğutalım. Soğuyan sosu buzdolabından çıkardığımız cheesecake in üzerine dökelim. Nane yapraklarıyla süsleyerek dilimleyip servis yapalım. http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.