ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Ezme Domates Turşusu. (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=391114)

Prof. Dr. Sinsi 08-04-2012 03:13 AM

Ezme Domates Turşusu.
 
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg



Resim buluntu ama tarif kendi yaptığım şekliyledir.

Malzemeler:
  • 5 kg kırmızı domates.
  • 1 baş sarımsak.
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 250 gr acı cin biberi.
Domatesleri yıkayıp rendeliyoruz. Rendeleme işi bittikten sonra rendelenmiş domatesin üzerine 1 yemek kaşığı tuz ekleyip bir gün bekletiyoruz.

Bir gün bekleyen domateslerimizin üzerinde biriken suyu komple alıyoruz. Kavanozların dibine biberlerin saplarını alarak yerleştiriyoruz. Sarımsak,yağ ve domatesleri karıştırıp kavanozlara dolduruyoruz.. 15-20 gün sonra hazır..

Acıya karşı hassasiyetinize göre biberleri azaltabilir yada artırabilirsiniz.. Süper bir turşudur..


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.