![]() |
Kabak Çorbası - Ordu Usulü
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
Malzemeler
Hazırlanışı Kabak soyulup dilimlenir. Taze Fasulyeler haşlanır. Bir tarafta su kaynatılır. daha sonra kaynayan bu suya dilimlenen kabaklar atılıp. haşlanır. Aynı suya ayıklanıp. bölünmüş taze fasulyeler ilave edilerek pişmeye bırakılır. Bu arada 1-2 yemek kaşığı mısır unuda ıslatılarak kabak ve fasulyeye ilave edilir ve topak topak olmaması için karıştırılır. Tuz konulur. Ayrı bir kapta doğranmış soğan tereyağında pemleşinceye kadar kavrulur. Buna kabuğu soyulmuş ve kuşbaşı doğranmış domates katılarak bir sos yapılır. Çorba pişince hazırlanan sos ilave edilir. Bir taşım daha kaynatılarak pişince. Maydanoz ince ince doğranıp üzerine konularak sıcak olarak servis edilir. Afiyet Olsun |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.