ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Çorba (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=686)
-   -   Yabanci Ulkelerin Corbalari (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=391005)

Prof. Dr. Sinsi 08-04-2012 03:10 AM

Yabanci Ulkelerin Corbalari
 
Soğan Çorbası


http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg


Malzemeler
  • 4-5 orta boy soğan
  • 25 gr tereyağı
  • 4 su bardağı et suyu
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 3-4 dilim ekmek
  • Tuz, karabiber, pulbiber
Yapılışı Soğanları soyup ince ince doğrayın. Tereyağını tencerede eritip soğanları pembeleştirin. Et suyunu ilave edip 15 dakika kaynatın. Tuz ve karabiber ekleyip karıştırın ve 5 dakika sonra ocaktan alın. Ekmek dilimlerini küp küp doğrayıp fırında kızartın. Çorbayı kâselere paylaştırıp her birine 3-4 küp ekmek ilave edin. Üzerine rendelenmiş kaşarpeyniri ve pulbiber serpiştirip sıcak olarak servis yapın.Hazırlama Süresi : 10 dk Pişirme Süresi : 25 dk 4 kişilik




Hacegan Çorbası


http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

Malzemeler

  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 havuç
  • 1 patates1 soğan
    1 bardak mantar
    1 bardak bezelye
    2 bardak süt
    1 yumurta
    Yarım limon
  • Zeytinyağı
Yapılışı

Unu ve tereyağını kavur. Su ve 2 bardak sütü ilave et. Küp doğranmış havucu, patatesi, bezelyeyi, soğanı, mantarı ilave et, pişsin. En son da yumurta sarısı ve limon suyunu çırp ekle. Bir taşım kaynasın. Üzerine kırmızı biberli yağ dök.





Haspirli Düğün Çorbası


http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg


Malzemeler
  • 500 gr gerdan eti
  • 6 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 3 yemek kaşığı un
  • 12-14 su bardağı ılık et suyu
  • 2 çay kaşığı haspir (bir çeşit safran)
  • 2 çey kaşığı tereyağı
  • 1 adet limon
  • 2 kuru soğan
Yapılışı

Et, düdüklü tencere konup üzerine 2 adet kuru soğanı ve limonun suyunu ekleyerek haşlayın.iyice yumuşayan eti ocaktan alın. ılınınca sudan cıkarılan et ıyıce dıdınır ve ayrı bı tabaga konur. tenceredekı etsuyu azalmışsa uzerıne sıcak su ilave edılerek et suyu hazırlanır. zeytınyağı bır tencerede kızdırılır. hemen unu ilave edılır. orta ateşte sürekli karıştırılarak un sararıncaya kadar kavrulur. üzerine ılık haldekı et suyu yavas yavas eklenerek karıştırılır. çorbanın kıvamı tarhan çorbası kıvamına gelınceye kadar kaynatılır. kaynamaya başlar başlamaz dididklenmiş olan et, tuz, karabiber serpilir.5 dakıka daha kaynatılır. tereyagı tencereye konup erıtılır sona üzerine haspir baharatı eklenır 1 2 dakika pişirilip çorbanın üzerine gezdirilir.afiyet olsun




Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.