ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Çorba (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=686)
-   -   Kansas Usulü Boncuk Makarna Çorbası (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=391001)

Prof. Dr. Sinsi 08-04-2012 03:11 AM

Kansas Usulü Boncuk Makarna Çorbası
 
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg





Malzemeler
  • Boncuk Makarna........ 1,5 Su Bardağı
    Kuru Soğan................. 1 Adet
    Sıvıyağ........................ 1 Su Bardağı
    Domates..................... 3 Adet
    Kabak......................... 1 Adet
    Havuç........................ 1 Adet
    Taze Nane................. ½ Demet
    Kuru Fasülye............ ½ Su Bardağı (Haşlanmış)
    Et Bulyon.................. 2 Adet
    Karabiber................. 1 Tutam
  • Tuz

HazırlanışıMakarnaları haşlayın. Haşlanan makarnayı soğuk suya tutmadan kevgirde süzün.
Kuru soğanı yemeklik doğrayarak yağda sarartın.
İçine rendelenmiş domatesleri, havucu, kıyılmış taze naneyi, küçük doğranmış kabağı, haşlanmış kuru fasülyeyi,
Haşlanmış boncuk makarnayı, et suyu bulyonunu, tuzu ve karabiberi koyarak yeteri kadar su ile orta ateşte pişirin.
Sıcak olarak servis yapın...
Not:Her 100 gr makarna için bir litre suya 10 gr tuz yeterlidir.

Afiyet olsun




Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.