![]() |
İncir Ve İncirin Faydaları
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Çok lifli bir besin olan incir A, C ve B vitaminlerinin yanında sodyum, potasyum, kalsiyum, fosfor, magnezyum ve demir mineralleri açısından oldukça zengindir. Ayrıca, özellikle kuru incirde omega-3 ve omega-6 yağ asitleri ve protein bulunur. http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg İncirin Besin Değerleri Meyvelerinin besin değeri yüksektir. Meyvaların bileşimini % 30-40 şeker, A,B,C vitaminleri oluşturmaktadır.Sodyum, potasyum, kalsiyum, fosfor, magnezyum ve demir mineralleri açısından oldukça zengindir. Ayrıca, özellikle kuru incirde omega-3 ve omega-6 yağ asitleri ve protein bulunur. http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg İncirin Faydaları ** İncir, sindirim sistemi için çok faydalı bir meyvedir. ** İçerdiği yüksek lif oranı sayesinde sindirimi hızlandırır ve kolaylaştırır. ** Bağırsakları yumuşatır. Kabızlığı giderir. ** Vücuda kuvvet ve enerji verir. ** Bedensel ve zihinsel yorgunluğu giderir. ** Halsizliğe ve unutkanlığa iyi gelir. ** Öksürük ve boğaz ağrılarına iyi gelir. ** Nezle ve bronşite faydalıdır. ** Özellikle Kuru incir balgam söktürür. ** İncir, kandaki kolesterol oranını düşürerek kalp ve damar hastalıklarına karşı vücudu korur. ** Kansere karşı da koruyucudur. İncir, içeriğinde bulunan ‘benzaldehit’ adlı madde sayesinde incirin kanserli hücrelerin büyümesini de önlüyor. ** Basura iyi gelir. ** Bakteri ve virüslerin çoğalmasını önleyerek hastalıklara karşı direnci arttırır. ** İncirin sakinleştirici etkisi vardır. ** incir, hücrelerin yenilenmesini sağlayan çok faydalı bir besindir. ** Gut hastalığını iyileştirici bir enzim olan fisin içerir. ** Ayrıca kemik sağlığı, kan pıhtılaşması için yararlıdır. ** Anında enerji sağladığı ve krampları engellediği için sporcular için oldukça faydalı bir besindir. ** İçerdiği kalsiyum itibarı ile sinir sistemi için oldukça faydalıdır. ** Yaş dalları kırıldığında akan sütümsü beyaz sıvı, nasır ve siğillere sürülür. ** Ayrıca kış aylarında vücudun direncini arttırır, pek çok sağlık sorununa karşı güç ve dayanıklılık kazandırır. ** Sesiniz kısıldığında hemen bir inciri bir su bardağı kadar sütün içine koyup bir cezvede kaynatın. Ilık ılık bu şurubu için, çok yararını göreceksiniz. http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg İncirin Zararları İncirin bilinen bir yan etkisi yoktur. Fakat şeker hastaları inciri ölçülü yemelidir. Ayrıca dişlerde kalan incir kalıntıları diş çürümelerine yol açabilir, bu nedenle incir yenildiğinde dişler çok iyi temizlenmelidir. İncirin Kalorisi Kuru incirin 100 gramında 59 kalori bulunur. |
İncir Ve İncirin Faydaları
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg -Siğiller iğne ucu ile tahriş edilir. İncir sütü siğillerin üzerine her gün sürülürse siğiller zamanla kaybolur. Nasırları da sökmek için aynı şekilde kullanılır. -İncir sütü Diş Eti Yaralarında dişlere sürülür. -Katarakt başlangıcında incir sütü balla karıştırılır, sürme gibi göze çekilirse kataraktı giderir. -İncir sütü Kulağın etrafına sürülürse, kulak içindeki kurdu öldürür. -Taze incir, hardal ile lapa haline getirilir kulağa konulursa, Kulak Uğultusunu giderir. -Vücuttaki beyaz lekelere (alacalara) yaş incir lapa gibi konulursa faydalı olur. http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg -Guatr’da taze incir yaprakları ezilir, guatrın üzerine sarılır ve bezle sarılır. İyileşinceye kadar devam edilir. -Taze incir yaprağı sıkılır, suyu Temreğiye sürülürse iyi gelir. -Kurutulmuş incir yapraklarıyla hazırlanan dekoksiyon, Hemeroid ve Çıbanlara karşı etkilidir. Körpe incir yaprakları havadar ve güneş görmeyen yerde kurutulur, parçalanırlar. 2-3 tatlı kaşığı kurumuş yaprak, bir bardak suda 30 dk kaynatılır. Böylece hazırlanan dekoksiyonla ıslatılan bez basur memesine sürülür ya da çıbanlara sarılır. Hemeroide karşı bu dekoksiyondan günde 2-3 bardak içilir. Taze inciri yıkamadan, kabuğunu soymadan yemek gerekir. Yıkamak durumunda kalınırsa, yıkadıktan sonra 3-4 saat beklemek gerekir. Bu süre bağırsaklar için gerekli olan üzerindeki faydalı mikropların çoğalması içindir. http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Yan Tesiri: İncir fazla yenilirse şişkinlik yapar. Dutla beraber yenilmesi mide için iyi değildir. İncirin sütü alerji yapar. Dalağa zarar verir. Şişkinlik yapması, sirkeli balla telafi edilir. Dalağa zarar vermesi de bademle telafi edilir. Doğal olarak yağ, sodyum ve kolesterol içermeyen incir, yüksek lif oranına sahip olması sayesinde hemen her özel diyetin bir parçasını teşkil eder. Kilo vermek isteyenler için idealdir. Sadece bir adet kuru incir, tavsiye edilen günlük lif ihtiyacının %20’sine tekabül eden 2 gr lif sağladığı tespit edilmiştir. Bitkisel gıdalarda bulunan bu lifler, sindirim sisteminin düzgün çalışmasına ve bazı kanser türlerinin riskini azaltmasında çok önemli bir yere sahiptir. Bu arada çözünmez liflerin sindirim sistemini hızlandıran ve kolon kanserine karşı koruyucu olduğu, çözünür liflerin ise kandaki kolesterol seviyesini %20’den fazla düşürdüğü belirlendi. Vücut için son derece yararlı olan bu iki lif türünü, aynı anda içinde bulunduran tek meyve “incir”dir. Derlemedir. İncir Reçeli http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.