ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Beslenme, Diyet ve Sağlık (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=608)
-   -   Ada Soğanı (Scille) Faydaları (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=390361)

Prof. Dr. Sinsi 08-04-2012 01:30 AM

Ada Soğanı (Scille) Faydaları
 






Ada soğanı (scille)

Zambakgillerden, bir çeşit bitkidir. Yaprakları uzun şerit şeklindedir. Çiçekleri; yeşil ve beyaz damarlıdır. 2 kilogram kadar olan soğan kısmı, yapraklarının altındadır. Acı ve zehirlidir. 7,5 gram adasoğanı öldürebilir. İçeriğinde "Scillarena glikozidi" vardır. Tazeyken kullanılmaz. Aksi halde zehirlenme ve kusmalara yol açar. Soğanın etli olan orta kısmı dilimlenerek kurutulur. Sonra dövülüp toz haline getirilir. Ev ilaçlarında çok dikkatli kullanılması gerekir.

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

Faydaları

Göğüs ve meme ağrısını, nefes zorluğunu, akciğer tutulmalarını, sık sık nefes almayı, yorgunluğu, karındaki toplanan guruldayan suyu, dalak ağrısını, böbrek ve mesane kumlarını, idrara çıkma zorluğunu, mafsal ağrılarını, basur sorunlarına, siyatiği, ayak ağrılarını, yarım ve tam baş ağrılarını giderir. Saç dökülmelerinde bal ile merhem haline getirilir ciddi faydaları görülür.


Bu bitkinin kökü ile yapılan karışım sıtma ve iç yaralarından başka her derde şifa verir.

  • İdrar söktürür.
  • Kalp hastalarında vücuda biriken suyu boşaltır.
  • Azotemi'yi azaltır.
  • Böbrek hastalarının kullanmaması gerekir.
Uzun süre kullanılacak olursa "Albüminüri" yapar.

Karışım

Kullanılışı ve yapılışı
  • Su…1 Lt.
  • Ada soğanı…10 gr.
  • Hamur…50 gr.
Hazırlanışı
İyice pişirilir ve her gün tok karnına 1 çay kaşığı yutulur.
İbn-i Sina’ya göre: “Ada soğanı sivilcelerin üzerine konursa daha erken iyileştirir. Diş etlerine sürülürse sertleştirip güçlendirir. Sirkesi yüze sürülürse rahatlık ve güzellik verir.”
Sirkesi balgamı keser, cildi güzelleştirir, ağız kokusunu yok eder.

Sirkenin Yapılışı
Adasoğanı : 900 gr.

Taze üzüm sirkesi : 2730 gr.


Elde edilen karışım soğan sirke içine konarak 180 gün bekletilir veya yetmiş gün güneşe karşı asılır. Bu şekilde sirkesi elde edilmiş olur. Çok değerlidir.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.