![]() |
Evde Nar Ekşişi Nasıl Yapılır?
Nar Ekşisi Yapımı ve Faydaları
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Nar taze olarak tüketildiğinde ve suyu içildiğinde çok faydalı bir meyve dir. Bunun yanında yemeklerimize ve salatalarımıza lezzet verecek nar ekşiside çok yararlıdır. Özellikle kısır patates salatası gibi yemekleri ayrı bir tat katar. Nar ekşisini genellikle marketlerden alırız. Fakat evde kendimiz yaparak daha sağlıklı ve güvenilir bir nar ekşisi elde edebiliriz. Evet yapımı biraz zahmetlidir narın tanelerini ayıklamak zor olabilir. Ama kısa bir uğraş sonrası sağlıklı nar ekşisinizi kendiniz yapabilirisniz. Yapılışı Bıçakla ortalarindan ikiye ayrilan narlar, bir leğen içerisine sopalar yardımıyla kabuklarından ayrılir. http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Tadını değiştirmemesi için zarı ve uçları iyice temizlenir. Sonrasında ise patates püresi yapilan ezici ile narları ezip, suyu çıkarılir ve süzgeç vasıtasıyla süzdürülür. Orta ateşte, reçel suyu kıvamına gelene kadar kaynatılir. Porselen bir tabağa damlattığınızda akmadan kalıyorsa olmuş demektir. Bu aşamadan sonra bir süre güneşte bekletilir ve rengi koyulaştırılır. *Domates, limon, nar gibi asitli yiyeceklerin pişirilmesi aşamasında reactive kapların kullanılmaması gerekiyor. Demir ve aluminyum kaplar bu kategoriye giriyor ve içlerinde pişen yiyeceklerin tadını bozuyorlar. O yüzden bu tür asitli yiyecekleri çelik kaplarda pişirmekte yarar var. http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Nar Ekşisinin Faydaları
|
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.