ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Üniversiteler & Kampüsler (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=260)
-   -   İşık Üniversitesi'nde Her 100 Öğrenciden 70'İ Burslu Okuyacak (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=387498)

Prof. Dr. Sinsi 08-03-2012 04:03 AM

İşık Üniversitesi'nde Her 100 Öğrenciden 70'İ Burslu Okuyacak
 
FMV Işık Üniversitesi 2010-2011 dönemi için öğrencilere sunduğu burs olanaklarını büyük ölçüde genişleterek, burslu öğrenci oranını %42'ye yükseltme kararı aldı.


Puan ve sıralama ölçütüne bakılmaksızın bölümlere yerleşen tüm öğrencilere açık olan burslar sayesinde, Işık Üniversitesi'nde her 100 öğrenciden 70'i burslu olarak öğrenim görebilecek. YÖK uygulaması çerçevesinde verilmesi zorunlu olan yüzde 10 burs oranını aşan ve ihtiyacı olan tüm öğrencilere ulaşmayı hedefleyen Işık Üniversitesi, yüksek burs veren üniversite olmak istiyor.


Bu yıl tercih listesinde Işık Üniversitesi'ni ilk 3'e yazan her öğrenci %25 burslu okuyacak.


Başarıyı ödüllendirmeyi ve ihtiyacı olan tüm öğrencilere ulaşmayı hedefleyen Işık Üniversitesi, gerçek bir vakıf üniversitesi olarak eğitimi bir hak kabul ettiğinin altını çiziyor. Buna göre, ücretli veya kısmi burslu öğrenim görmekte olan öğrencilere, başarı oranlarına göre %100'e varan başarı bursları sağlıyor. Bunun yanında, öğrencilere destek amaçlı çalışma bursları da sağlanıyor.


Ayrıca Işık Üniversitesi'nin Facebook'ta açtığı Tercih Danışmanlığı sayfasında, uzman rehberler aday öğrencilerin sorularını cevaplıyor: http://www.facebook.com/tercihdanismanligi


Kaynak: http://adayogr.isikun.edu.tr/


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.