| Prof. Dr. Sinsi |
08-03-2012 03:28 AM |
Türkiye'deki Aldatma Oranı Ne?
Türkiye'deki Aldatma Oranı Ne?
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
Durex tarafından Harris Interactive aracılığıyla cinsellik ve cinsel yolla bulaşan hastalıklara dikkat çekmek amacıyla yapılan araştırma Türkiye'de 6 Eylül-2 Ekim 2011 arasında 1004 kişinin katılımıyla gerçekleştirildi.
Araştırma sonucuna göre;
- Türk erkeklerinin dörtte birinden fazlası ve Türk kadınlarının yüzde 11'i partnerlerine sadık değil.
- Türkiye'de özellikle erkeklerde görülen çok eşlilik oranı, diğer ülkelere kıyasla da hayli yüksek. Türk erkeklerinin yüzde 28'i çok eşli bir yaşam tarzı sürdüklerini belirtirken; bu oran Yunanistan'da yüzde 22, Hırvatistan'da yüzde 21, İtalya'da yüzde 18, İspanya'da ise yüzde 11 dolaylarında.
- Türkiye'de kadın ve erkeklerin neredeyse yarısı (yüzde 46) AIDS virüsü hakkında bir bilgiye sahip değil.
- Türk kadın ve erkekleri, aynı zamanda partnerlerinin cinsel geçmişleri hakkında da bilgi sahibi değiller. Ankete katılanların yüzde 30'u partnerlerinin cinsel yolla bulaşan herhangi bir hastalığa sahip olup olmadığını bilmediklerini söylüyor.
- Türk kadınlarının büyük çoğunluğu ise (yüzde 67) partnerlerinin hastalık taşımadığını düşündükleri için korunmayı tercih etmediklerini açıklıyor.
|