![]() |
Ymf Ve Çoban :))))
Çoban´yn biri dere kenarynda koyunlaryny otlatyyormu?. Tam o anda, yanyna bir Cherokee Jeep
yana?my?. Brioni gömlek, Cerruti ayakkabylar giyen, Ray-Ban gözlüklü ve YSL kravatly bir sürücü a?a?yya inmi? ve çobana sormu?. - E?er kaç tane koyunun oldu?unu bilirsem bana onlardan bir tanesini verir misin? Çoban bir adama birde koyunlaryna bakmy?, - Tamam diye cevap vermi?. Genç adam arabasyny park etmi?, telefonunu bilgisayaryna ba?lamy? bir NASA sitesine girmi?, GPS´ini kullanarak yeri taramy?, bir database ve logaritma ile doldurulmu? 60 excel tablosunu açmy? ve 150 sayfalyk bir rapor basmy?. Çobana dönmü?, - Tam olarak 1586 adet koyunun var demi?. Çoban - Do?ru diye cevap vermi?, - Koyununu alabilirsin. Genç adam koyunu almy? ve jeep´inin arkasyna koymu?. Bu sefer çoban genç adama dönmü?, - E?er senin ne i? yapty?yny bilirsem koyunumu geri verirmisin? diye sormu?. Adam, - Evet neden olmasyn diye yanytlamy?. - Sen Dunya Bankasi´nda Dany?mansyn demi? çoban. Adam sormu?, - Nasyl oldu da bildin?. Çoban - Çok basit diye cevap vermi?. - Buraya ça?rylmadan geldin, bu bir.. Ykincisi benim bildi?im bir ?eyi bana söylemek için benden bir koyunumu istedin. Üçüncüsü yapty?yn hiçbir ?eyden anlamyyorsun çünkü köpe?imi aldyn! ********* Anlayana..... |