![]() |
Alo... Teknik Servis...
Mü?teri : Merhaba, ben Ay?e. Disketimi yuvasyndan çykaramyyorum da...
Tek.Des: Çykartma dü?mesine bastynyz, de?il mi? Mü?teri : Elbette. Syky?ty herhalde. Tek.Des: Tamam hanymefendi, not alyyorum. Bir arkada? gelir bakar. Mü?teri : Bi dakka! Disketi henüz yuvasyna koymamy?ym, masanyn üzerinde duruyor. Afedersiniz. Tek.Des: Nasyl bir bilgisayarynyz var Ömer bey? Mü?teri : Beyaz Tek.Des: Ekranynyzyn solundaki 'Bilgisayarym' ikonunu tyklar mysynyz? Mü?teri : Sizin solunuz mu, benim solum mu? Tek.Des: Günaydyn. Size nasyl yardymcy olabilirim? Mü?teri : Merhaba. Yazycym çaly?myyor da... Tek.Des: Anladym. 'Ba?lat' tu?una basar mysynyz? Mü?teri : Bak dostum! Ben Bill Gates de?ilim. Bana öyle teknik konu?ma! Mü?teri : Merhaba. Ben Aysu. Bilgisayarymdan çykty alamyyorum. Her deneyi?imde 'yazycy bulunamyyor' diye bir ikaz yazysy çykyyor. Yazycyyy kaldyrdym ekranyn önüne koydum, hâlâ 'yazycy bulunamyyor' diyor. Mü?teri : Yazycymdan renkli çykty alamyyorum. Bir ?eyi eksik mi yapyyorum acaba? Tek.Des: Yazycynyz renkli mi? Mü?teri : Aaah! Afedersiniz ya... Tek.Des: ?imdi ekranynyzyn üzerinde ne var hanymefendi? Mü?teri : E?imin do?um günümde hediye etti?i ayycyk. Niye? Mü?teri : Klavyem çaly?myyor. Tek.Des: Bilgisayara ba?ly my acaba? Mü?teri : Bilgisayayn arkasyna ula?amyyorum. Tek.Des: Klavyenizi elinize alyn ve on adym geri gidin. Mü?teri : Tamam. Tek.Des: Klavye sizinle geldi mi? Mü?teri : Evet. Tek.Des: Bu, klavyeniz bilgisayara ba?ly de?il demek oluyor. Mü?teri : A-a! Masada bir klavye daha var... Hah! Bu çaly?yyor. Tek.Des: ?ifrenizi söylüyorum: küçük c, büyük a, küçük n, 7 Mü?teri : 7 büyük mü, küçük mü? Mü?teri : Nete giremiyorum. (dial-up dönemi) Tek.Des: Parolanyzy do?ru girdiniz mi acaba? Mü?teri : Tabi. Arkada?ymyn girdi?i parolanyn aynysy girdim. Tek.Des: Arkada?ynyzyn girdi?i parola neydi? Mü?teri : Be? yyldyz. Tek.Des: Hangi anti-virüs programyny kullanyyorsunuz efendim? Mü?teri : Windows Tek.Des: O anti-virüs programy de?il efendim. Mü?teri : Afedersiniz; internet explorer`dy. Mü?teri : Çok büyük bir problemim var. Arkada? bilgisayaryma bir ekran koruyucu koydu. Ama mouse`y oynatynca kayboluyor ya! Tek.Des: Buyurun efendim? Mü?teri : Eee! Ylk defa mail gönderiyorum da... Tek.Des: Tamaam! Ben size yardym edeyim. Mü?teri : Adresteki 'a'yy yazdym da, çevresine daireyi nasyl çizece?im? |